2017 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 23 Temmuz 2017

23 Temmuz 2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) bugün ÖSYM tarafından yapıldı. 140 dakika içerisinde adaylar sınav sorularına cevap vermeye çalıştı. Peki DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Ösym konu hakkında açıklama yaptı mı?

2017 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 23 Temmuz 2017
23 Ağustos 2017 Çarşamba 19:55

Binlerce öğrenci ÖSYM tarafından bugün yani 23 Temmuz 2017 tarihinde yapılan Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) ter döktü. Eğitim seviyelerini lisans düzeyine yükseltmek için bugünki sınava giren adaylar sonuçlarının ne zaman açıklanacağını heyecanla beklemeye başladı.

Sınavın ardından adaylar  DGS sonuçları ne zaman açıklanacak, DGS zor muydu kolay mıydı, DGS soru ve cevapları yayınlandı mı gibi soruları merak etmeye başladı. 

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite eğitimini dört yıllığa tamamlamak isteyen binlerce öğrencinin katıldığı 2017 DGS sonuçları yaklaşıyor. ÖSYM'nin belirlediği takvime göre 23 Temmuz'da gerçekleştirilen DGS'nin sonuçları 29 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak. Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları için uygulanan Dikey Geçiş Sınavı'nın sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden duyurulacak.

DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.