2017 Basın Kartı başvuruları için son tarih açıklandı

Basın Kartı Komisyonu, 2017 basın kartı için son başvuru tarihinin 13 Ocak olduğunu duyurdu. Peki basın kartı için nereye ve nasıl başvurulacak? Detaylar haberimizde.

2017 Basın Kartı başvuruları için son tarih açıklandı
09 Ocak 2017 Pazartesi 21:19

Basın Kartı Komisyonu, 2017 basın kartı için son başvuru tarihinin 13 Ocak olduğunu duyurdu.

Komisyondan yapılan açıklamaya göre, başvurular 13 Ocak Cuma güne kadar 08.00-12.00 saatleri arasında gerekli evraklarla Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği sekreterliğine yapılabilecek.

Basın kartı sahipleri ellerindeki kartların ön yüzündeki tarihleri kontrol edecek. Buna göre, kartında 2017 yazanların başvuru yapmalarına gerek olmayacak, geçtiğimiz yıl verilen basın kartları geçerliliğini 2017 sonuna kadar koruyacak.

Açıklamasında başvuru için gerekli evrakların eksiksiz olması gerektiğini vurgulayan Basın Kartı Komisyonu, eksik evrakı olanların başvurularının değerlendirilmeyeceği belirtti. Gerekli evraklarla ilgili şu bilgiler verildi;

“Başvuru için gerekli olan 10 TL’lik ödeme Kooperatif Merkez Bankası’nda bulunan Basın Kartı Komisyonu’nun 10-304-81896 numaralı hesabına veya başvuru anında Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği sekreterliğine yapılabilecek. Alınan makbuz veya dekont başvuruya eklenecek.

KKTC’de bulunan yabancı basın yayın temsilcileri başvurularına KKTC Enformasyon Dairesi’nden alacakları akreditasyon belgesini de ekleyecek.”

Basın kartı nedir? Kimlere verilir?

Basın kartı, yerli basın-yayın kuruluşlarının Türk uyruklu sahip ve mensuplarına, uluslararası basın- yayın organlarının Türk uyruklu mensuplarına ve Basın Kartı Yönetmeliğinde sayılan kamu kurum ve kuruluşlarının devlet enformasyon hizmetlerinde çalışan personeline, gazetecilik dışında başka bir işinin bulunmaması şartıyla, yerli veya uluslararası bir veya birkaç basın-yayın kuruluşu adına Türkiye’de mukim veya mukim olmamakla beraber görev alanı Türkiye’yi de kapsayan yabancı uyruklu gazetecilere verilen resmî nitelikte bir kimlik belgesidir.

Basın kartı başvurusu nasıl yapılır?

Basın kartı başvurusu yapmak için gerekli şartları taşıyan basın mensupları www.byegm.gov.tr adresinden Basın Kartı bölümüne girip beyanname ekranını doldurarak basın kartı başvurusunda bulunabilirler. Beyannamesini dolduran basın mensubu, beyannamenin çıktısını alıp çalıştığı kurumun yetkilisine onaylatmalı ve öğrenim belgesini de ekleyerek Ankara’da Ankara Basın Yayın İrtibat Birimine, il müdürlüğü bulunan yerlerde il müdürlüklerine, diğer illerde ise bağlı olunan il müdürlüklerine şahsen iletmeli veya posta yoluyla göndermelidir.

Basın kartı verilecek gazetecilerde aranılan şartlar nelerdir?

Basın kartı alabilmek için aşağıdaki şartları taşımak gerekmektedir:

-18 yaşını bitirmiş olmak
-En az lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olmak
-Kısıtlı veya kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak
-Basın Kartı Yönetmeliğinde belirtilen suçlardan veya bu suçlara teşvik ve tahrikten hüküm giymemiş olmak
-5953 sayılı Kanun hükümlerine uygun sözleşme yapmış olmak
-Gazetecilikle birleşebilen işler dışında ücretli veya ücretsiz bir işte çalışmamak
- Mesleğini sürekli icra etmek
- Çalıştığı yayın organının Basın Kartı Yönetmeliğine uygun olması

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.