2010 KPSS ve Bylock ilişkisi ortaya çıktı - Binlerce kişi kamudan ihraç olabilir

Darbe girişimi sonrasında hız kazanan soruşturmada 2010 KPSS ve Bylock ilişkisi ortaya çıkarıldı. 2010 KPSS ile ataması yapılan binlerce memur KHK ile kamudan ihraç ile atılabilecek.

2010 KPSS ve Bylock ilişkisi ortaya çıktı - Binlerce kişi kamudan ihraç olabilir
24 Ekim 2016 Pazartesi 14:44

Darbe girişimi sonrasında hızla süren 2010 KPSS sınavı ve Bylock operasyonlarında önemli ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. KPSS usulsüzlükleri için Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman tarafından başlatılan soruşturmada 4 iddianame oluşturuldu. 384 sanık hakkında dava açılan soruşturmada KPSS soruları hakkında itirafta bulunulması üzerine 13 bin 51 şüpheli için detaylı inceleme başlatıldı.

KPSS süphelileri Bylok kullanıyor

Soruşturmada KPSS ve Bylock arasında bağlantı, KPSS soruşturmasındaki bin 350 şüphelinin de ByLock kullanması üzerine ortaya çıkarıldı. Soruşturmada şüpheli olarak adı geçen 488 kadının eşleri üzerinde yapılan inceleme sonrasında ise 111'inin 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklandıkları belirlendi.

Darbecilerin yakınları KPSS şüphelisi

Firari olan ve her yerde aranan FETÖ'nün TSK imamı Adil Öksüz'ün bacanağı Ökkeş Tetik'in, darbeci helikopter pilotu Binbaşı Sadullah Abra'nın eşi ve kız kardeşinin, KPSS soruşturma Savcısı Erkman'ı tehditten yargılanan Nuri Öztürk'ün kız kardeşinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a darbe gecesi Marmaris'teki otele baskın yapan askerlerden Deniz Yüzbaşı Haldun Gülmez'in eşi Kübra Gülmez'in ve askeri casusluk nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılan Binbaşı Recep Zafer'in eşi Zeynep Afra Zafer'inde KPSS soruşturmasında şüpheli olduğu tespit edildi.

Atamaları iptal edilecek

Sorularının sızdırılmasından dolayı iptal edilen 2010 KPSS soruşturmasında bugüne kadar 384 sanığın yargılandığı 4 dava açıldı. Şüpheli olarak yer alan 13 bin 51 kişiden oluşturulan liste Devlet Personel Başkanlığına gönderilirken Aile ve Sosyal Politikalar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Gençlik ve Spor, Milli Eğitim, Sağlık ve Maliye Bakanlıkları ile TBMM, TRT ve MİT'in de aralarında bulunduğu kurum ve kuruluşlara yerleştirildiği ortaya çıkarıldı.

OHAL kapsamında 17 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 670 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamedeki 2010 KPSS ile ilgili iddialara ilişkin düzenlemelere göre 10-11 Temmuz 2010'da yapılan KPSS genel yetenek ve genel kültür test sonuçlarına göre veya bu sonuçlar esas alınarak atanan personelin atama işlemlerinin geçerliliği devam edecek ancak bu sınav sorularını veya cevaplarını hukuka aykırı şekilde sınav öncesinde veya sırasında elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilecek.

İddianamede yer alan bir kaç kısım:

 "Gülen'in, geçmiş yıllardaki konuşma kayıtlarında, devletin yasama, yürütme ve yargı erklerinin ele geçirilmesine ilişkin talimatlar verildiği, örgütün gerçek amacına ulaşmak maksadıyla ve örgüte bağlı kadroları kamu kurumlarına yerleştirmek suretiyle devleti ele geçirmeyi hedeflediği görülmektedir." 

"Aralarında mali-himmet, sosyal, iş yeri, HTS vesaire bağı olan, emir komuta zinciri altında çalışan örgütün kamu görevine atanmada sınav sorularını elde etmek suretiyle diğer kesimlere nazaran öncelik kazanması, kendi mensuplarını, sınav sorularını dağıtıp sınav kazandırarak devlet kurumlarına yerleştirmesi ve memur olanların da himmet adı altında örgüte finansal destek sağlaması rejim için büyük tehlike oluşturan, anayasal ilkelerimize, kamu görevine atanmada eşitlik ve liyakat ilkelerine aykırı, toplum değerlerini, barışını, huzurunu, devlete olan güveni zedeleyen, kul hakkına giren, aileleriyle, yakınlarıyla beraber milyonlarca insanı derinden üzen bir durumdur."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.