2010 KPSS sorularının sızdırılması davasında sanıklar benzer bahanelerle kendini savundu

2010 KPSS sorularının sızdırılması davasında yargılanan 54'ü tutuklu 240 sanık haklarına yöneltilen şuçlamalarla ilgili benzer savunmaları yaptı.

2010 KPSS sorularının sızdırılması davasında sanıklar benzer bahanelerle kendini savundu
25 Mart 2016 Cuma 11:44

2010 yılında yapılan KPSS sorularının dışarıya sızdırılmasına ilişkin görülen davada 54'ü tutuklu 230 kişi  kendilerine yöneltilen şuçlamalarla ilgili benzer şekilde savunma yaptı. 240 sanık hakkında "FETÖ kurucusu, yöneticisi ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlarından dava açılmıştı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 21 Mart Pazartesi başlayan ve dördüncü duruşması dün tamamlanan davada tutuklu sanıkların savunmaları sona erdi.

Sanıkların duruşmalarda benzer şekilde savunma yapmaları dikkati çekti.

'Yorgunluk, uykusuzluk, moral bozukluğu...'
Sanıklar, soruların sızdırıldığının ortaya çıkması üzerine iptal edilen 10 Temmuz 2010'daki eğitim bilimleri sınavında yaptıkları yüksek net sayısına tekrarlanan sınavda ulaşamamaları konusunda "yorgunluk, uykusuzluk, rehavet ve moral bozukluğu" gibi bahaneler gösterdi.

İptal edilen eğitim bilimleri sınavında 120 sorudan 119'unu, tekrarlanan sınavdaysa 91'ini doğru cevaplayan İhsan Kocaman, yenilenen sınavda da iyi puan aldığını öne sürdü.

Sanıklardan Ahmet Batuk da ilk sınavda 115 soruyu doğru yanıtlarken, tekrarlanan sınavda doğru cevap sayısının 61'e düştüğünün hatırlatılması üzerine, sınavın iptalinin ardından moral ve motivasyonunun bozulduğunu, çalışma süresinin yetersiz ve çalıştığı dershanedeki işlerinin yoğun olduğunu savundu.

İptal edilen sınavda 119 net yapan sanık Yaşar Karademir de "2009'da 100 net, 2010'daki sınavda ise 19 net daha fazla yapmışım. Sürekli bir artış var" dedi.

Yenilenen sınavda yaptığı net sayısındaki düşüşün sorulması üzerine Karademir, ikinci sınav için gece yolculuğuyla İzmir'den İstanbul'a gittiğini belirterek, "Motivasyonum düştü. O yüzden 78 net yaptım" açıklamasını getirdi.

"ÖSYM, başarısızlığımda pay sahibidir"
Net sayısı 118'den 73'e düşen sanık Mehmet Ateş de "Yenilenen sınava girebilmek için yolculuktan yorulduğumdan puanım düşmüştür" şeklinde savunma yaptı.

Net sayısı 118'den 75'e düşen sanık Emrullah Afşin Ulus de "Sınav yerim İstanbul çıktı. Sınava giderken yolda sıkıntı çektim, yediğim yemekten rahatsız oldum, uykusuz kaldım. Sınav yerini zor buldum" diye konuştu.

Sınavlarda 119 doğru yanıttan 86'ya gerileyen sanık İsmail Komiş de sınav yerine giderken yorgun ve uykusuz kaldığını öne sürdü ve başarısızlığında ÖSYM'nin de pay sahibi olduğunu iddia etti.


Kaynak: AA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Edep, edep, edep.