2010 KPSS'den yüksek alan karı koca tutuklandı

2010 Yılı KPSS sınavı ile ilgili kopya girişimi yaptığı ve kopya çekerek yüksek puan alan Erdem-Ayşe Aslan çifti tutuklandı. Bir yıl önce düşük puan alıp 2010 KPSS'den yüksek puan alan Aslan çiftinin sınav sorularını ele geçirerek yüksek puan aldığı suçlamasıyla tutuklanarak ceza evine gönderildi.

2010 KPSS'den yüksek alan karı koca tutuklandı
27 Temmuz 2016 Çarşamba 14:45

2010 yılında yapılan KPSS sorularını daha önceden ele geçirerek Erdem Aslan ve Ayşe Aslan tutuklandı. 2009 KPSS sınavında 50 puandan düşük alan ve bir sonraki yıl 2010 KPSS sınavında 95 üzeri alan Aslan çifti o yıl aldıkları puanlar ile  Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Tokat Havaalanı'na memur olarak atanmıştı. Havalanı'nda  görev yapan memurlar Erdem-Ayşe Aslan çifti yapılan soruşturma ve görülen dava sonrasında tutuklandı.

1 yılda 50 puan arttırmışlar

Normal şartlarda KPSS'de 0 net çeken birisine 40 puan veriliyor. Aslan çifti 2009 yılında girdiği KPSS'den 45 ve 49 puanlarını alarak atanamamışlardı. 2010 yılında yapılan ve şaibeli olan KPSS'den ise Erdem Aslan 95 ve eşi Ayşe Aslan 97 puan alarak kamu kurumuna atandı. KPSS soruşturması kapsamında da adı geçen çiftin soruları daha önceden ele geçirdiği belirlenen Aslan çifti tutuklanarak cezaevine gönderildi.  Ayrıca Ayşe Aslan'ın kentte KPSS sorularını dağıtan kişi olduğu iddia edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen KPSS soruşturmasında Erdem- Ayşe Aslan isimleri de yer alıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.