19 Mayıs Anıtkabir kapalı mı?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yarın tüm ülkede çoşkuyla kutlanacak. Peki bu kutlu günde Anıtkabir açık olacak mı? DAEŞ tehtidi sonrasında 19 Mayıs'ta Anıtkabir kapalı olacak mı? Detaylar haberimizde.

19 Mayıs Anıtkabir kapalı mı?
18 Mayıs 2016 Çarşamba 08:21

19 Mayıs yarın tüm ülkede kutlanacak. Atatürk'ün Samsun'a çıkış tarihi ve Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı olarak kabul edilen 19 Mayıs Gençlik Bayramı'nda Atatürk'ün mezarının bulunduğu Anıtkabir kapalı mı olacak? Genelkurmay 19 Mayıs'ta Anıtkabir'in açık veya kapalı olacağına ilişkin açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde gündeme bomba gibi düşen bir iddia halkı tedirgin etmişti. Terör örgütü DAEŞ'in 19 Mayıs'ta Anıtkabir'e saldırı düzenleyeceği iddiası sonrası Anıtkabir'in 19 Mayıs'ta kapalı olacağı konuşulmaya başlandı.


19 Mayıs'ta Anıtkabir Açık olacak mı?

Konu ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı yazılı bir açıklama yaptı. Genelkurmay başkanlığı yaptığı açıklamada, DAEŞ'in 19 Mayıs'ta saldırı düzenleyeceği iddia edilen Anıtkabir'in açık olacağını bildirdi. 

Genelkurmay Başkanlığı resmi sitesinden yaptığı açıklamada,, "Anıtkabir, 'ATATÜRK’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' etkinlikleri kapsamında, 19 Mayıs 2016 Perşembe günü 09.00-16.00 saatleri ile 19.00-22.00 saatleri arasında halkımızın ziyaretine açık bulundurulacaktır" denildi.

  Terör örgütü DAEŞ'in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda hedefine Anıtkabir’i koyduğunu tespit eden istihbarat birimleri, örgütün askeri yerleşkelere de saldırı planladığını rapor etmişti.

Genelkurmay tarafindan yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

"Anıtkabir, 'ATATÜRK’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' etkinlikleri kapsamında, 19 Mayıs 2016 Perşembe günü 09.00-16.00 saatleri ile 19.00-22.00 saatleri arasında halkımızın ziyaretine açık bulundurulacaktır.
Ayrıca aynı gün 16.00-19.00 saatleri arasında ziyarete kapalı olarak:
- Prof.Dr. Aziz SANCAR’ın Nobel Ödülünü Anıtkabir Komutanlığına Teslim Töreni,
- “Mehmetçiğin Gözüyle Mehmetçik” konulu karakalem resim sergisi açılış töreni yapılacaktır.
Açılışı müteakiben sergi 22 Mayıs 2016 Pazar günü saat 17.00’ye kadar halkımızın ziyaretine sunulacaktır."


Etiketler; #19 mayıs
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.