17 öğretmen PKK operasyonuyla gözaltına alındı

Terör örgütü PKK'nın mitingine katılan ve dersleri boykot eden 17 öğretmen gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

17 öğretmen PKK operasyonuyla gözaltına alındı
25 Ocak 2017 Çarşamba 14:48

İzmir'deki Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında terör örgütü PKK ile ilişkisi olduğu belirlenen 17 öğretmen gözaltına alındı.

PKK terör örgütünün çağrısına uyup 29 Aralık 2015'teki mitinge katılan ve "Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde sürdürülen operasyonları protesto etmek amacıyla savaşa karşı barışı savunacağız, 29 Aralık'ta hizmet üretmiyoruz, savaş ve baskı politikalarına hayır" sloganı kullanan 22 öğretmen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Derslere girmeyip boykot yapan şüpheli öğretmenlerden 17'si İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Şüpheli öğretmenlerin evlerinde ve iş yerlerinde arama yapıldı. Aramalarda çok sayıda yasaklanmış yayın ve dijital malzemeye el konuldu.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.