17 Hakim ve savcı için daha gözaltı kararı

İstanbul'da 17 hakim ve savcı gözaltına alındı.Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından açığa alınan 648 hakim ve savcıdan İstanbul'da görev yapan aralarında 2 İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi üyesi, 14 Bölge İdare Mahkemesi ve Vergi Mahkemesi'nde görevli olmak üzere 67 hakim ve savcıdan 17'si gözaltına alındı.

17 Hakim ve savcı için daha gözaltı kararı
11 Ağustos 2016 Perşembe 18:25

HSYK'nın açığa aldığı İstanbul'da görev yapan 67 hakim ve savcı hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gözaltı kararı çıkartıldı. Başsavcılığın talebi üzerine nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce, 67 hakim hakkında yakalama, adliyedeki odaları ile evlerinde ise arama kararı çıkarıldı.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda 16, Gaziosmanpaşa'da 1 olmak üzere 17 hakim ve savcı gözaltına alındı.Herbirini odaları didik didik arandı. HSYK tarafından açığa alınan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca haklarında gözaltı kararı verilen 67 hakim ve savcının çoğunluğunun avukatlıktan geçen hakim ve savcı olduğu belirlendi.

Hakkında yakalama kararı bulunan ve içlerinde Balyoz davasının duruşma savcısı Hüseyin Kaplan ile Ergenekon davasının üye hakimi Sedat Sami Haşıloğlu'nun da aralarında bulunduğu  18 hakim ve savcının ise henüz yakalanamadığı bildirildi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.