15 yaşındaki liseli: "İstanbul’a gidip herkesi patlatacaktım”

Terör üyeleri ile tanışan 15 yaşındaki lise öğrencisi E.N. üyelerin "Kampta daha özgür olacaksın” sözlerine inanarak evden kaçtı. Sosyal medya hesaplarından E.N.'nin "Canlı bomba olacağım, kendimi patlatacağım." yazdığı öğrenildi.

15 yaşındaki liseli: "İstanbul’a gidip herkesi patlatacaktım”
08 Temmuz 2016 Cuma 10:36

Bursa'da oturan 15 yaşındaki lise öğrencisi E.N. internet üzerinden tanıştığı terör üyelilerinden 15 yaşındaki B.Ö.'yü de ikna ederek evden kaçtı. İzmir'de oturan B.Ö. ile birlikte geçen hafta ortadan kayıp olan 15 yaşındaki E.N.'nin sosyal medya hesaplarını inceleyen aileler terör örğütü ile yazıştığını ve canlı bomba ve silahlı eylemler hakkında bilgi aldığını öğrenince polise haber verildi.

İddiaya göre, örgüt üyeleri ile görüşmek için İzmir’in Dikili İlçesi’ne giden, oradan da kampa katılmaya hazırlanan çocuklar parasız kaldı ve Dikili merkezde bir telefon bayiine telefonlarını sattığı işyeri sahibinin sosyal medya üzerinden kayıp olarak aranan çocukları fark etmesi üzerine kamera görüntülerini ailelerine gönderdi. Dikili’ye giden aileler, çocuklarını bir lokantada yemek yerken buldu.

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerine ifade veren ve annesine yaşadıklarını anlatan liseli E.N.’nin, “İnternetten tanıştığım bir kız bana 3 ay eğitim aldıracaktı. Eğitim aldıktan sonra İstanbul’a gidip herkesi patlatacaktım” dediği öğrenililirken polisler ise araştırmalar sonunda 'Müslin' adına sahip bir kadın ile konuşmalarını elde etti. Bu konuşmalarda kadının E.N.’ye "Örgütün Dikili’de yaz kampı var. Eğitim alacaksın. Sonra da silahlı ve bombalı eylemler için İstanbul’a gönderileceksin. Kampta daha özgür olacaksın” diye kandırdığı ve B.Ö.’yü ikna ettiği belirlendi.

Anne N.N., “Bütün aileler çocuklarının sosyal medya hesaplarını kontrol etsin. Örgüt çocukları tuzağa düşürüyor” dedi. E.N.’nin kaçmadan önce, “Canlı bomba olacağım, kendimi patlatacağım. İnsan öldürsem kaç yıl yatarım, çocuk cezaevleri nasıl?” gibi sorular sorduğu öğrenildi.

Kaynak: Habertürk


Etiketler; #terör
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.