15 Temmuz keşke başarılı olsaydı!!!

İslam düşmanlığı ve ırkçı/faşist açıklamalarıyla bilinen Hollandalı siyasetçi Geert Wilders, 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasına üzüldüğünü söyledi. Geert Wilders kimdir?Türkiye'ye neden bukadar tepkili.

15 Temmuz keşke başarılı olsaydı!!!
15 Eylül 2016 Perşembe 10:31

Terör örgütü FETÖ’ye destek kendisi gibi faşist olan başka bir siyasiden geldi. Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, 15 Temmuz'da Türkiye'de yaşanan darbe girişiminin başarısız olmasına üzüldüğünü söyledi. Hollanda Parlamantosu özel oturumunda, aşırı sağcı lider Wilders ile diğer siyasi parti temsilcileri arasında, "demokrasi" tartışması yaşandı. Sözlerine, "Ne yazık ki, 15 Temmuz'daki darbe girişimi başarılı olmadı" diye başlayan Wilders'e, Hıristiyan Demokrat Parti (CDA) lideri Sybrand van Haersma Buma tepki gösterdi. 

Hıristiyan Demokrat liderin demokrasiyi savunarak, "Burası demokrasinin temsil edildiği bir yer. Beğensek de beğenmesek de Erdoğan seçilmiş bir lider ve darbe girişimi seçilmiş bir yönetime karşı yapıldı. Darbe başarılı olsa ne görecektin?" sözleri üzerine Wilders, şöyle konuştu: "Erdoğan'sız bir dünya görecektim. Buna çok sevinirdim" karşılığını verdi.

Daha önce çıktığı meclis kürsüsünden Kur'an-ı Kerim'i göstererek, "Her şeyin sebebi bu" diyen İslam düşmanı  Wilders, "askeri rejimin her halükarda Erdoğan rejiminden daha iyi olduğunu" öne sürdü. Wilders, Müslümanların Avrupa için tehdit olduğunu da öne sürüyor ve mültecilerin AB’ye alınmasına karşı çıkıyor.

Geert Wilders
(d. 6 Eylül 1963, Venlo, Hollanda), Partij van de Vrijheid (Özgürlük Partisi) başkanı, Hollandalı siyasetçi. 1998'den beri Hollanda Parlamentosu üyesidir.
Wilders, Katolik iken ateizmi seçmiş bir siyasetçidir. Vergilerin düşürülmesi, refah devletini tasviyesi, asgari ücretin ortadan kaldırılması, devlet düzenlemelerinin ve müdahalelerinin en aza indirgenmesi gibi sağ liberteryen politikalarla, objektivist bir bakış açısını birleştirerek İslam dini ve özgürlüklerin uyuşamayacağı fikri ile İslama karşı bir siyaset yürütmektedir. Asıl nefretinin direkt olarak Müslümanlara karşı olmadığını sadece İslam dinine olduğunu vurgulayan Wilders bir açıklamasında: "Sorunun temelinde faşist İslam, Allah ve Muhammed'in hasta ideolojisi var; bu ideolojinin kaynağı da 'İslamî Kavgam' (Mein Kampf) yani Kur'an'dır" dedi Bu gibi beyanları dolayısıyla 2006 yılında Wilders'a karşı suç duyurusunda bulunuldu. Ancak 2008 yılına gelindiğinde savcılık, Wilders hakkında yargılama yapılamayacağını kararlaştırdı

Wilders ve partisi yabancı göçmenlere karşı daha sert önlemler alınması, göçmen kanunlarında değişikliğe gidilmesini istemektedirler. Wilders, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliğine karşı Hollanda'daki en büyük muhalefeti yürütmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Söylemesine gerek var mı? Zaten bilinen şeyler.