15 Temmuz'daki suikast timine 1000 yıl hapis

FETÖ'nün darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek için oluşturulan tim için hazırlanan iddianame kabul edildi.

15 Temmuz'daki suikast timine 1000 yıl hapis
29 Kasım 2016 Salı 12:05

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te bulunduğu otele suikast girişimindeki sanıklar için  Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. 47 sanık için hazırlanan iddianame  Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Başsavcı ​Necip Topuz'un yaptığı yazılı açıklamada 15 Temmuz darbe gecesindeki suikast timi için hazırlanan iddianame için "Cumhuriyet Başsavcılığımızca hazırlanan iddianame 15 Kasım 2016 tarihinde görevli ve yetkili Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesine sunulmuş olup, bugün itibarıyla kabul edilerek kovuşturmaya başlanılmıştır." dedi.

İddianamede suikast timi için 1000 yıl hapis cezası istendi. 47 şüpheliden 3'ü firari bulunuyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.