14 Ekim FETÖ soruşturması: 55 öğretmen açığa alındı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 55 öğretmen açığa alındı, 7 öğretmen tutuklandı.

14 Ekim FETÖ soruşturması: 55 öğretmen açığa alındı
14 Ekim 2016 Cuma 15:17

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)  soruşturması hız kesmeden devam ediyor. Bugün soruşturma kapsamında 55 öğretmen açığa alındı, 7 öğretmen tutuklandı ve FETÖ gruplarının "sorumlu abileri ve yöneticileri" oldukları iddia edilen 9 şüpheli gözaltına alındı.

Denizli'de 23 öğretmen açığa alındı

Denizli'deki FETÖ soruşturma kapsamında 23 öğretmen görevinden uzaklaştırıldı. Terör örgütünün haberleşme programı olan Bylock'un kullandıkları tespit edien 23 öğretmen,  Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) talimatı ile açığa alındı.

Ağrı'da 26 öğretmen açığa alındı

Ağrı Valiliği tarafından yapılan açıklamada FETÖ soruşturması kapsamında terör örgütü ile bağlantısı tespit edilen  26 öğretmeninin açığa alındığı belirtildi.

Batman'da 7 öğretmen tutuklandı

FETÖ soruşturması kapsamındaki batman merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda hakkında gözaltı kararı verilen 30 öğretmenden 13'ü gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan öğretmenden 7'si tutuklanırken 6'sı adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.Şüpheli öğretmenler terör örgütü adına propagandasını yapmak, örgüte finansal destek sağlamak ve "Bylock" haberleşme sistemini kullanmak suçundan gözaltına alınmıştı.

Firari olan 19 öğretmeni yakalama çalışmaları sürüyor.

Iğdır'da FETÖ soruşturması

MEB'in sürdürdüğü FETÖ soruşturması kapsamında görevlerinden el çektirilen 6 öğretmen ile 1 memura açığa alındı.

Kırıkkale'de ByLock operasyonu
 

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince örgütün daha önce kapatılan okullarında ve yurtlarında öğretmenlik yapan şüphelilere Bylock operasyonu düzenledi. FETÖ gruplarının "sorumlu abileri ve yöneticileri" oldukları iddia edilen 9 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.