132 Sosyal Medya Hesabı İçin Kapatılma Kararı Verildi

HDP ve üyelerini hedef gösteren 132 sosyal medya hesabına, Ankara 7'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişimin engellenmesi kararı verildi.

132 Sosyal Medya Hesabı İçin Kapatılma Kararı Verildi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Ankara 7'nci Sulh Ceza Hakimliği, HDP ve üyelerini hedef gösteren 132  sosyal  medya  hesabına,  yayınlanan mesajların toplumsal barışı tehdit ettiği gerekçesiyle erişimin engellenmesi kararı verdi.

PKK 'nın Dağlıca ve Iğdır saldırılarından sonra, bazı sosyal medya hesaplarından HDP ve üyelerini hedef alan mesajlar yayınlanmıştı. Bu mesajlar üzerine HDP'nin avukatlarından Nuray Özdoğan, Ankara 7'nci Sulh Ceza Mahkemesine başvuruda bulunarak tespit ettikleri 132 sosyal medya hesabına erişiminin engellenmesi için talepte bulundu. Yapılan başvuruda, söz konusu sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımların suç unsuru taşıdığı iddia edildi. Başvuruda;

"Söz konusu hesaplardan yapılan paylaşımlar hem kamu düzenini, toplumsal barışı tehdit etmekte hem de müvekkil partiyi ve üyelerini doğrudan hedef göstermekte, hakaret ve tehdit içeriği barındırmaktadır.

Özellikle müvekkil parti binalarına ve üyelerine dönük vahim saldırıların olduğu 8 Eylül 2015 gecesi ve öncesi bu paylaşımlar aracılığı ile adeta suç örgütü oluşturulmuş, insanlar suça teşvik ve tahrik edilmiştir, edilmektedir. Müvekkil parti ve üyelerinin hakları ihlal edilmektedir. Doğrudan suç içeriği taşıyan bu hesaplara erişimin engellenmesi gerekmektedir. Bu nedenlerle Acilen bu linklere erişiminin engellenmesi kararı verilmesi gerekmektedir." denildi.

Ankara 7'nci Sulh Ceza Hakimliği de HDP'nin talebini haklı bularak, söz konusu hesaplarda yayınlanan mesajların toplumsal barışı tehdit ettiği gerekçesiyle 132 hesaba erişim engellenmesi kararını verdi. Kararda;

"Kişilik hakları, kişinin hür ve bağımsız varlığının önemli bir parçası olup kişinin yaşadığı toplumda ilişki kurduğu çevrede şerefi ve saygınlığını sarsacak, onu küçük düşürecek, yanlış tanıtacak, zora sokacak, düşmanca bir ortama itecek her türlü davranış kişilik haklarına saldırıdır.

Yayın içeriklerine sarf edilen ifadelerin talep edeni ve partisi üyelerini doğrudan hedef gösterildiği, toplumsal barışı tehdit ettiği, hakaret ve tehdit içerdiği sonucuna varıldığından talebin kabulüne, söz konusu twitter, facebook, instagram URL hesaplarına erişimin engellenmesi kararına varılmıştır." denildi.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.