1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'dan son dakika açıklaması

1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, dün akşam başlayan ve FETÖ'cü subay ve askerler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dündar; 1563 darbeci askerin tutuklandığını, darbe girişiminde 90 kişinin şehit düştüğünü ifade etti. İşte Orgeneral Ümit Dündar'ın açıklamaları haberimizde.

1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'dan son dakika açıklaması
16 Temmuz 2016 Cumartesi 11:17

Genelkurmay Başkanlığı'na vekaleten atanan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar,  önemli açıklamalarda bulundu. Dündar FETÖ'cü askerler tarafından darbe girişiminin yapıldığını, milletimizin darbecilere ülkeyi bırakmadığını ifade etti. Orgeneral Dündar; "Milletimiz meydanlara inerek ülkeyi darbecilere bırakmamıştır. Darbe teşebbüsü TSK emir komuta zinciri tarafından reddedilmiştir. Türkiye'de darbeler ve cuntalar dönemi bir daha açılmamak üzere kapanmştır" dedi.

1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, yapılan bu darbe girişiminin emir komuta zinciri dışında gerçekleştiği ve TSK içerisinde yuvalanmış olan FETÖ'ye bağlı askerler tarafından yapıldığını belirtti. Dündar; "Genelkurmay karargâhında ve pek çok yerde komutanlar bilinmeyen yerlere götürülmüştür. Çeşitli şehirlerimizde de yönetimi ele geçirmeye yönelik çalışmalar test edilmiştir.Darbe teşebbüsü TSK emir komuta zinciri tarafından reddedilmiştir. Bu durum medya ve internet diliyle giriştikleri teşebbüsü çökertmiştir." dedi.

Milletimiz Cumhuriyete sahip çıkmıştır

Milletimiz cumhuriyetimize sahip çıkmışlardır. Gerek emniyet teşkilatımız, gerek vatandaşlarımız sürecin önünü kesmişlerdir. Tarihi bir dayanışma örneği sergileyen Türkiye, darbe girişimi hakkaniyete uğratmıştır. Türkiye, maalesef kendi Meclis’ini bombalayan, kendi vatandaşına kurşun sıkanlara şahit olmuştur. Bu millet bunu asla unutmayacaktır.

90 Şehidimiz var, 1563 asker tutuklandı

Türkiye darbeler ve cuntalar dönemini bir daha açılmamak üzere kapatmıştır. 41'i polis, 2'si asker, 47'si sivil olmak üzere 90 şehidimiz var. Ankara'da Tuğgeneral Sadık Köroğlu başta olmak üzere toplam bin 563 asker tutuklandı. 104 kişi çatışmalarda ölü olarak ele geçirildi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.