Zamanın Nasıl Geçtiğini Unutturacak Filmler

Filmler güzel vakit geçirmemizi sağlayan ve zaman geçirmemizde gerçekten katkıda bulunan parçalardır.

Zamanın Nasıl Geçtiğini Unutturacak Filmler
03 Temmuz 2017 Pazartesi 18:07

Filmler güzel vakit geçirmemizi sağlayan ve zaman geçirmemizde gerçekten katkıda bulunan parçalardır. Filmlere ulaşmak eskiden çok daha zordu. İnternet, bilgisayar bu kadar yaygın değildi. Hatta televizyonun bile her evde olmadığı dönemler vardı. O dönemler yazlık sinemalarda izlenirdi filmler. Ya da biraz daha günümüze yaklaştığımızda dvd kullanılarak izlenirdi. Beğendiğimiz filmi, izlemek istediğimiz filmi satın alır öyle izlerdik. Ancak günümüze geldiğimizde film izlemek dahi çok fazla kolaylaştı. Film izlemenin bu kadar çok kolaylaşmasının en temel sebebi şüphesiz ki filmlere ulaşmanın kolay olmasıdır. Film izlemek artık tek tık kadar uzağımızda. İstediğimiz filmin adını yazarak internet aratabilir ve aradığımız filme anında internetten ulaşabiliriz. Filme ulaştıktan sonra istersek filmi online olarak izleriz, istersek de filmi indirerek izleriz. Filmi online olarak izlemenin kendine göre avantajları olduğu gibi filmi indirerek izlemenin de kendine göre avantajlar vardır. Eğer ki film izlemeye anlık olarak karar vermişseniz, online film izlemek sizin için daha güzel bir tercihtir. Çünkü filmi anında izleyebilirsiniz. Ancak film izlemek için zamanınız varsa filmi indirerek izlemeniz sizin için daha iyi bir avantaj olabilir. Çünkü online olarak film izlediğinizde internetiniz hızı filme yetersiz kaldığı durumlarda film donmaktadır. Bu durum ise filmi izlerken zevk alamamanıza sebep olmaktadır. Bunun için de vaktiniz varsa filmi indirerek izlemelisiniz. Hatta boş zamanlarınızda film indirerek filmleri depolayabilir ve izlemek istediğiniz zamanlarda indirdiğiniz filmlerden dilediğinizi anında izleyebilirsiniz.

Filmler 2017 bizim hayattan bir nebze de olsa uzaklaşmamızı ve farklı evrenlere dalmamızı sağladığı için film izlemek aynı zamanda psikolojik olarak da rahatlamamızı sağlamaktadır. Çünkü günlük hayatın yorgunluğu, stresi bizim hayatımızın daha zor geçmesine sebep olmaktadır. Devamlı bir düşünme halinde oluruz ve bu düşünme hali aslında bizi yormaktadır. Ancak boş vakitlerimizde film izlediğimizde günlük hayatımızdaki telaştan, stresten ve yoğunluktan bir nebze arınmış oluruz. Bunun için de film izlemenin yeri çok başkadır. Hafta sonu tatillerimizde veya yıllık izinlerimizde genel olarak hunharca gezeriz ve tatilde dinlenmek yerine, çalışmaktan daha çok yorulduğumuzu hissederiz. Ancak hafta sonu tatillerimizin bir gününü film izlemeye ayırmamız ya da yıllık iznimizde her gün hunharca gezmek yerine bazı günlerimizi film izlemeye ayırmamız bizim daha sakin ve durgun bir gün geçirmemizi sağlayacaktır. Emin olun sakinlik, sessizlik ve yalnızca bir alana odaklanmak sizin dinlenmenizde ciddi derecede etki yapan etmenler arasında bulunmaktadır.

Yeni filmler kendi içinde birçok kategoriye ayrılmaktadır. Film kategorilerine göre bazı kişiler bazı kategorideki filmleri özellikle seyrederken, bazı kişiler de güzel olan filmi her türlü izlerler. Aksiyon filmleri, macera filmleri, komedi filmleri, romantik komedi filmleri, korku filmleri, aile filmleri, dram filmleri ve daha birçok kategoride film vardır. Her kategorinin de izleyicisi elbette ki farklıdır. Bazıları aksiyon kategorisindeki filmlerden hoşlanırken ve devamlı aksiyon filmi seyrederken, bazı kişilerde aksiyon filmine yakın olmasına rağmen aksiyon filminden hoşlanmazken korku filmlerinden hoşlanır. Bu durum tamamen kişinin o kategorideki filmlerde bulduğu özelliğe bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bir kişi aksiyon filmini seviyor olabilir, aksiyon filmlerindeki gerilimin aynısı korku filmlerinde de vardır. Ancak aksiyonun içindeki hareketi mi seviyor yoksa gerçekten gerilim sahnelerini mi? Önemli olan tam olarak da budur. Eğer ki korku filmi ve aksiyon filminde ortak olarak bulunun gerilimden hoşlanan bir yapınız varsa her iki kategoride size haz verebilir. Ancak sizin aksiyon filminde bulduğunuz gerilimden ziyade hareketse, hareketsiz sakin bir korku filmini izleyemezsiniz. Çünkü bazı korku filmleri ağırdır ve filmin ilerleyen dakikalarında hızlanmaya başlar. Bu durumda filmde hız ve aksiyon seven kişiler bu tarzda olan korku filmlerini de izlemezler. İzlediğiniz filmin kategorisi bu anlamda önem taşımaktadır. Bazıları ise özellikle bir kategoriye takıntılı değildir. Film güzel olduktan sonra her kategorideki filmi seyreder. Film ister korku filmi olsun, ister aksiyon filmi olsun, isterse komedi filmi olsun… Film güzelse her türlü seyreder. Hatta güzel olan her filmi izleme prensibinde olan seyirciler çocuk filmi, çizgi film, animasyon dahi seyreder. Çünkü onlar için filmin kaliteli olması ve kendi alanı içinde gerçekten başarılı olmasıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.