Yurtdışı Seyahatine Çıkmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Yurtdışı Seyahatine Çıkmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Yurtdışı Seyahatine Çıkmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
26 Ekim 2016 Çarşamba 13:35



Artık yurtdışına seyahat etmenin vakti geldi. Hayalini kurduğunuz şehirlere gitmenin heyecanı içerisinde, hazırlıklara başlarken dikkat etmeniz gerekenleri bu yazımızda topladık.

Nerede kalacağınızı iyi belirleyin.

Yurtdışında bazı bölgelerde konaklamak sizin için tehlikeli olabilir. Fiyatlara veya otelin iç güzelliğine aldanarak rezervasyon yapmayın. Ulaşım ve bölgenin güvenli olması sizin için ilk faktör olmalı. Kalacağınız otelin veya dairenin konumunun sürekli hareketli olması, ana meydanlara yakın olması gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Örneğin Eyfel Kulesi, Şanzelize, Louvre gibi bilindik yerlerin çevresidir.

Önemli evraklarınızı yanınızdan ayırmayın.

Seyahatinizden önce biletinizi, tüm seyahatiniz boyunca da pasaportunuzu mutlaka yanınızda taşıyın. Kapanabilir ceplerinizde pasaportunuzu taşırsanız daha güvenli olacaktır. Yanınızda çok fazla nakit para taşımayın. Eğer taşımak zorundaysanız da güvende olduğuna emin olun. Karışık bir hostelde konaklayacaksanız paranızı çantanıza koymak yerine yanıbaşınızda tutmanız sizin için daha iyi olacaktır.

Seyahat bloglarını okuyun.

Gideceğiniz yere daha önce gitmiş kişilerin mutlaka size verecek birkaç tavsiyesi vardır. İnternetteki seyahat blogları çok fazla bilgi içeren sayfalara sahip. Ulaşım, gezilecek yerler, mutlaka yapılması gerekenler, yeme-içme tavsiyeleri gibi bilgilere ulaşabileceğiniz seyahat blogları sizin için yol gösterici olabilir.

Uçak saatinize dikkat edin.

Uçağınızın kalkış saatinden en az 2 saat önce havaalanında bulunun. Gittiğiniz şehrin ulaşım seçeneklerini bilmiyor olabilirsiniz. Herhangi bir sorunla karşılaşmamak için erkenden havaalanına gitmek sizin yararınıza olur.

Erken rezervasyon hayat kurtarır.

Gideceğiniz müzeler, yapıtlar veya diğer yerler için giriş bileti almanız gerekebilir. Genellikle çok ünlü müzelere giriş bileti almak için çok uzun kuyruklar olabiliyor. Paris ()  Louvre müzesi buna örnek. Giriş bileti almanız için saatlerce beklemeniz gerek. Fakat siz internetten biletinizi satın alırsanız bu sırayı beklemenize gerek kalmaz. Ayrıca çoğu müze tarzı yerler online satın alınan biletlere indirim bile uyguluyor. Zamanınızı iyi kullanın!

Telefonunuzu aktif kullanın.

Telefonunuza indireceğiniz seyahat uygulamaları çok işinize yarayabilir. Örneğin Google Maps ulaşım konusunda büyük avantajlar sağlıyor. Tripadvisor gibi uygulamalarla şehirdeki en iyi restoranları keşfedebilir, diğer uygulamalarla da çok farklı aktivitelere katılabilirsiniz.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.