Sur ve Cizre'de çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Sur ve Cizre'de tamamlanan bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Sur ve Cizre'de çok sayıda mühimmat ele geçirildi
12 Şubat 2016 Cuma 11:12

Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar 59 gün sonra tamamlandı. Operasyonlarda Şırnak'ın Cizre ilçesinde aralarında roketatarlarla el yapımı patlayıcıların da bulunduğu çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, operasyonların tamamlandığı ilçedeki arama tarama faaliyetleri sürüyor.

Bazı evlerdeki aramalarda patlayıcı yapımında kullanılan 8 milimetrelik saniyeli fitil, 19 elektronik devre, 30 santimetre uzunluğunda infilaklı fitil, harekete duyarlı 4 anahtar sistemi, 8 kalaşnikof ile bu tüfeklere ait 76 şarjör ve 2 roketatar bulundu.

Ayrıca, aramalarda 7 kapsül irtibatlı el yapımı bomba, bir el bombası gövdesi, 46 el yapımı elektrikli kapsül, 4 elektronik devre, 2 telsiz komutalı anahtar sistemi, 5 zaman ayarlı anahtar sistemi ve 8 kilogram el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Teröristlerce kullanılan evde bulunan "Zerdüşt Avesta" isimli kitap dikkati çekti.

Sur'da silah ve mühimmat ele geçirildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör örgütü PKK üyelerine yönelik operasyonda, silah ve mühimmat ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlar kapsamında, Sur ilçesinin Lalebey Mahallesi'nde terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir ikamet içerisinde, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince arama yapıldığı belirtildi.

Ekiplerin, roketatar, 2 roketatar başlığı, 2 roketatar sevk motoru, 3 kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve silaha ait şarjör, 21 kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait fişek, bomba yapımında kullanılan kablo irtibatlı pil bloku, bomba yapımında kullanılan bir miktar sıvı ve 5 hücum yeleği ele geçirdiği ifade edildi.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.