Şırnak'ta son 2 ayda bin 210 bebek dünyaya geldi

erörle mücadelenin en yoğun geçtiği Şırnak'ta son 2 aya yakın zamanda bin 210 bebek dünyaya geldi.

Şırnak'ta son 2 ayda bin 210 bebek dünyaya geldi
10 Şubat 2016 Çarşamba 12:13

Terörle mücadelenin en yoğun geçtiği Şırnak'ta bebekler dünyaya geliyor. Terör örgütü PKK'nın saldırılarının yoğunlaştığı kentte son 2 aya yakın zamanda bin 210 bebek dünyaya geldi.

AA muhabirinin Sağlık Bakanlığından edindiği bilgiye göre, terör olaylarının başladığı Temmuz 2015'ten bugüne sağlık hizmetlerinde herhangi aksama yaşanmaması için her türlü tedbir alındı.

Şırnak'ın İdil, Uludere, Beytüşşebap, Cizre, Silopi ve merkez ilçeleri genelinde bakanlıkça 14 Aralık 2015-7 Şubat 2016 arasında verilen hizmet kapsamında, bin 210 bebek, silah sesleri altında dünyaya gözlerini açtı.

Rakamlara göre, merkezde 460, Silopi'de 346, İdil'de 204, Cizre'de 176, Beytüşşebap'ta 13 ve Uludere'de 11 bebek dünyaya geldi.

Öte yandan, bin 124 kişiye diyaliz yapıldı, 4 bin 104 kişi hastaneye yatırıldı. Toplam 79 bin 101 kişi çeşitli nedenlerle polikliniklere, 75 bin 663 hasta acil servise başvurdu.

Ayrıca bin 999 kişiye cerrahi işlem gerçekleştirildi. İl bünyesinde tedavi amaçlı bin 245 hastanın, il dışında ise bin 393 kişinin başka merkezlere sevki gerçekleştirildi.

-Terör, sağlık kurumlarını hedef aldı -

Terör örgütü PKK, sağlık kurumlarını hedef alan saldırılarıyla kirli yüzünü bir kez daha gösterdi.

Silahlı eylemler kapsamında, polikliniklerin yanı sıra yoğun bakım ve diyaliz gibi hayati birimler hedef alındı. Saldırılar sonucunda, hastane binalarında birçok yer kullanılamaz hale geldi.

Silahlı saldırılarda 1 sağlık memuru, 1 doktor, 1 ambulans şoförü ile 1 eczacı hayatını kaybetti. Bunun yanı sıra 29 sağlık çalışanı alıkonuldu, çok sayıda personel tehdit edildi.

Hakkari, Şırnak ve Mardin'de 3 ambulans kaçırıldı, içindeki malzemeler gasbedildi.

Son olarak Cizre'de yaralıların olduğu iddia edilen binaya çağrılan sağlık çalışanlarının bulunduğu ambulanslara ateş açıldı.


Kaynak: AA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet - 8 yıl önce
Allah anali babali büyüsün.