'Selam Tevhid'de kumpas' soruşturmasında 2 polise gözaltı

"Selam Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında biri hakkında görevden men cezası verilen 2 emniyet amiri daha gözaltına alındı.

'Selam Tevhid'de kumpas' soruşturmasında 2 polise gözaltı
16 Şubat 2016 Salı 09:15

İSTANBUL (AA) - "Selam Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında biri hakkında görevden men cezası verilen 2 emniyet amiri daha gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan emniyet amiri Hamdi Yeter ile görevden men cezası verilen Abdurrahman Bişgin İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Adliyeye sevk edilmesi beklenen şüpheliler hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından işlem yapılacağı belirtildi.

6 şüpheli polis aranıyor

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan, aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Cihangir Çelik'in de yer aldığı 6 şüpheli polis ise halen aranıyor.

Muhabir: Muhammed Enes Can


Etiketler; #türkiye
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.