Paçanga Böreği Yaparken Bilinmesi Gerekenler

Hiçbir zaman hayır diyemeyeceğimiz, altın günlerinin ve misafirliklerin vazgeçilmezi olan börek çeşitleri ikram listesinde ilk sırada yerini almaktadır.

Paçanga Böreği Yaparken Bilinmesi Gerekenler
18 Kasım 2017 Cumartesi 12:45

Farklı farklı çeşitleriyle herkesin damak zevkine hitap eden bir börek bulmak mümkündür. Türk toplumu olarak geleneksel yöresel ve kültürel bir yer edinmiş olan Türk mutfağında çeşit çeşit yemek ve böreklerin içinde paçanga böreği de yer almaktadır. Ete düşkün olan insanlar için paçanga böreği ilk tercihler arasında yer almaktadır. Biraz paçanga böreğinin dikkat edilmesi gereken önemli noktalarından bahsedelim.

Pastırmanın kendi has baharatlı tadı, kaşar peynirinin uzayan dokusuyla çıtır çıtır kızaran yufkalarla lezzetli börekler yapmak mümkün fakat her börekte olduğu gibi paçanga böreğinde de dikkat edilmesi noktalar var. Öncelikle bütün böreklerde kullandığımız böreklerin en önemli parçası olan yufka ile başlayalım. Börekte hazır yufka kullanılması böreğin daha güzel olmasını sağlayacaktır. Sıra yufkanın içine koyacağımız malzemelere geldi. İçine koyulacak pastırma ince ince doğranmalıdır. Böreğin tadının daha iyi olması için tercihen çemenli pastırma kullanılmalıdır. Domateslerin ve biberlerin içlerindeki çekirdeklerin çıkartılması malzemelerin çok ince bir şekilde doğranması gerekmektedir. Pastırma zaten tuzlu olduğundan içine tuz eklemek böreğin lezzetini ve tadını bozacaktır. Bu harika böreğin tadını daha iyi çıkarabilmek için üçgen şeklinde kesilen yufkaların içine malzemeyi bol koyarak çok kalın olmayacak şekilde sarılır. Önce üstlerine yumurta sürüp sonra una batırırsanız daha iyi kızarmış börek elde etmiş olursun. Böreğin lezzetli olmasının en önemli özelliği sıcak sıcak servis edilmesi ve iç malzemesinin miktarının bol olmasıdır. Çünkü harcı az olduğunda paçanga böreğinin özelliği kaybolacaktır. Her börekte olduğu gibi paçanga böreğinde de tadını tuzunu ayarlamak o kadar kolay bir işlem değildir. Bu muhteşem lezzeti en doğru şekilde yaşamak isteyenlerin Samsun Böreklerinden yiyerek bu nefis lezzete kavuşmaları sağlanabilmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.