Kızlarıyla aynı kaderi paylaştı

Ülkelerindeki olaylar sırasında roketli saldırıda eşini kaybeden Suriyeli Fatma Abdulkadir'in bir ay arayla iki damadı da yaşamını yitirdi.

Kızlarıyla aynı kaderi paylaştı
06 Ağustos 2016 Cumartesi 12:33

HATAY(AA) - Suriye'deki iç savaşın sivillere yaşattığı hayatların hikayeleri de yürekleri burkuyor. Hayatını kaybedenlerin geride bıraktıkları yakınları, can güvenlikleri için çareyi ülkelerini terk etmekte buluyor. Yakınları öldüğü için Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelerek yaşamlarını sürdürmeye çalışan Abdulkadir ve Cuma aileleri ise onlardan sadece ikisi.

Suriye'nin İdlib kentinden 7 ay önce gelen anne, kızı ve 2 torunuyla Reyhanlı'da hayatını sürdürüyor.

Yaşadıklarını unutmaya çalışan acılı kadınlar, sevdiklerine olan özlemlerini ise fotoğraflarıyla gidermeye çalışıyor.

52 yaşındaki 3 çocuk annesi Fatma Abdulkadir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatanlarında yetim ve öksüz kaldıklarını söyledi.

Rejime bağlı uçakların attığı roketlerin 9 ay önce evlerinin yakınlarına isabet ettiğini anlatan Abdulkadir, "O gün çok şiddetli bir patlama yaşandı. Evin dışarısında eşim ve çocuğum vardı. Evladım yara almadan kurtuldu, saldırıda eşim ağır yaralandı, ancak İdlib'te götürüldüğü sağlık merkezinde hayatını kaybetti." dedi.

"Çok acı yaşadık ve bunun hiç bir telafisi yok" diyen Fatma Abdulkadir, "Ailemle, eşimi kaybettikten sonra da ülkemizde yaşamaya devam ettik. Bir ay içinde iki kızımın da eşleri bombalı saldırıda yaşamlarını yitirdi. Bir kızımı ve oğlumu alarak Reyhanlı'ya geldim, diğer kızım ise Suriye'de kaldı." diye konuştu.

Geçimlerini çevredeki komşuların yardımlarıyla karşıladıklarını belirten Abdulkadir, Türkiye'de olmaktan mutlu olduklarını, tek isteklerinin hayırseverlerin desteği olduğunu da sözlerine ekledi.

Eşim gözlerimin önünde hayatını kaybetti
Babasının hayatını kaybetmesinden sonra annesinin yanına yerleşen 22 yaşındaki Vefa Cuma da baba ve eş acısını unutamadığını anlattı.

İç savaşın devam etmesine karşın ülkelerinde kalmaya devam ettiklerini aktaran Cuma, şöyle devam etti:

"9 ay önce babamı roket saldırısında kaybettik. İç savaş sonunda bizi de vurdu. Anneme destek olmak amacıyla annemin yanına geldik. Eşim esnaflık yapıyordu. Diğer ablam da aynı bölgede kalıyordu. Babamı kaybettiğimizden bir ay sonra pazar yerinin bombalanmasıyla hem eşimi hem de eniştemi kaybettik."

Ablasının İdlib'te kaldığını ve gelmediğini belirten Vefa Cuma, "Ablam Suriye'de kalmak zorunda kaldı. İnşallah o da kısa sürede buraya gelir. Yaşamımıza güç de olsa devam ediyoruz. Günübirlik işler olursa gidiyoruz, ancak yetmiyor. Bize hayırseverlerin destek olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.


Etiketler; #türkiye
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.