Garanti Bankası'ndan çocuklara kodlama eğitimi

Garanti Bankası'ndan çocuklara kodlama eğitimi
06 Ağustos 2016 Cumartesi 11:19

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, kodlama eğitimi ile çocuklara 21. yüzyıl becerilerinin kazandırılmasına destek oluyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Garanti Bankası, çocuklara teknoloji ve yaratıcılık kültürünü aşılamak amacıyla Bahçeşehir Üniversitesi iş birliği ile 8-13 yaş arasındaki çocuklara “Tasarım Odaklı Düşünme” temalı kodlama eğitimi verdi.

Geleceğin okuryazarlığı konumunda olan kodlama, gelecek dönemde yaratmanın, ürün ve servis geliştirmenin temel taşı olarak nitelendiriliyor. Bu eğitimle de 21. yüzyılda öne çıkan yaratıcı düşünme, yeni fikirler bulma, liderlik, sorumluluk, sosyal öğrenme yolları ve işbirlikçi çalışma becerilerini kapsayan eğitimle, çocuklara kodlama mantığının öğretilmesi amaçlandı.

Eğitime katılan çocuklara önce Scratch yazılım geliştirme platformu ve programlama dili öğretildi. Ardından, LEGO’nun WeDo 2.0 setinden yararlanarak birer robot yapmaları ve bunu çalıştıracak kod yazmaları istendi. Yazılacak kodun, “Geleceğin bankalarında ihtiyaç duyulan robot tasarımı nasıl olmalı?” sorusuna cevap verecek şekilde tasarlanması hedeflendi. Etkinliğin sonunda çocuklar, programını yazdıkları robotun prototipini eğitmenlere sundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, Garanti Bankası olarak her zaman öncü ve yenilikçi çalışmalara imza atmayı hedeflediklerini belirterek şunları kaydetti:

"Eğitim, bankamızın topluma değer yaratma anlayışı çerçevesinde uzun yıllardır en fazla önem verdiği ve katkı sağladığı alanların başında geliyor. Bu kapsamda, 21. yüzyıl yetenek ve becerilerini kazandırmayı hedefleyen faaliyetlere de destek veriyoruz. Teknolojinin içine doğan Z kuşağının erken yaşlardan itibaren programlama dilinin temel prensiplerini öğrenmesi ve ‘Tasarım Odaklı Düşünme’ becerisi kazanması, donanımlı nesiller yetişmesi açısından büyük önem taşıyor.

GarantiPartners Girişim Üssü’nde gerçekleştirdiğimiz etkinliğin, geleceğin yaratıcılarına fikirlerini geliştirmede bugünden katkı sağladığına inanıyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi iş birliğiyle ilk kez düzenlediğimiz etkinlikte 8-13 yaş arası 30 çocuğa kodlama eğitimi vererek, onların geleceğe hazırlanmasına katkıda bulunduğumuz için çok mutluyuz.”


Etiketler; #Garanti Bankası
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.