FETÖ elebaşı Gülen hakkında yakalama kararı

Diyarbakır'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, örgütün elebaşı Fetullah Gülen hakkında "tutuklamaya yönelik yakalama kararı" çıkarıldı.

FETÖ elebaşı Gülen hakkında yakalama kararı
06 Ağustos 2016 Cumartesi 13:26

DİYARBAKIR (AA) - Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'nin elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 26 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Soruşturma kapsamında Gülen ve diğer şüpheliler hakkında "Silahlı terör örgütünü kurmak ve yönetmek", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçları bulunuyor.

Gülen'in de aralarında bulunduğu 26 şüpheliden 4'ünün yurt dışında olduğu öğrenildi.

Fetullah Gülen hakkında İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği ve İzmir 7. Sulh Ceza Hakimliğince de "15 Temmuz darbe girişiminin talimatını verdiği" gerekçesiyle tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmişti.


Etiketler; #türkiye
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.