'FETÖ 1990'lı yıllarda da askeri okullarda etkindi'

Astsubay Hazırlama Okulu'ndan mezuniyetine 3 ay kala art arda verilen disiplin cezaları sonrası atılan Alpaslan Esat Kay, FETÖ üyelerinin harp akademilerinden önce Astsubay Hazırlama Okullarında etkin olduklarını anlattı.

'FETÖ 1990'lı yıllarda da askeri okullarda etkindi'
06 Ağustos 2016 Cumartesi 15:40

İZMİR(AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri okullardaki etkisi nedeniyle, Astsubay Hazırlama Okulu'ndan mezuniyetine 3 ay kala art arda verilen disiplin cezaları sonrası atılan Alpaslan Esat Kayı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokul yıllarından itibaren asker olan yakınındaki bazı kişilerin üniformaları ve içindeki vatan sevgisi nedeniyle asker olma hayaliyle büyüdüğünü belirtti.

Ortaokuldan mezun olmasının ardından, 1991 yılında Çankırı Astsubay Hazırlama Okulu'na kayıt yaptırdığını ifade eden Kayı, ilk yılı normal geçen okulda, sonraki dönemde anlam veremediği şekilde farklı bir muameleye tabi tutulduğunu kaydetti.

Üzerindeki baskıların giderek arttığını, bazı komutanların "Buradan mezun olamazsın" dediğini aktaran Kayı, "Botu yanlış bağladığım için ceza yedim. Sigara içtiğimiz için arkadaşlar arasında bir tek ben ceza yedim, içtimaya 50 kişi geç kaldı sadece 2 kişi ceza aldık. Okuldan muzun olmama 2,5 ay kala mezun olmamı engelledi, 3 ay içerisinde 3 kez disiplin kuruluna çıkarıldım ve ihraç edildim." diye konuştu.

"Benimle okuyan 3 kişi FETÖ üyesi olmaktan tutuklandı"
Alpaslan Esat Kayı, FETÖ üyelerinin harp akademilerinden önce Astsubay Hazırlama Okullarında etkin olduklarını ve kendilerine uzak gördükleri kişilerin mezuniyetlerini çeşitli yöntemlerle engellediklerini vurgulayarak, şunları anlattı:

"Astsubay Hazırlama Okullarında işe başladılar, kendileri gibi olmayanları attılar. Ailem, doğum günüm nedeniyle Tokat'tan okula ziyarete geldiğinde, görüşmeyelim diye ceza verip, çarşı iznimi engellediler. 14 yaşımda olmama rağmen, akla gelmeyen şeyler uygulandı. Çok dayak yedim. Bölükte ne suç işlenirse, 12 kişilik bir grup vardı, önce bu 12 kişiyi çağırıp, çeşitli cezalar verir, sonra siz mi yaptınız diye sorgulardı. Neden bizi ayırdıklarını, böyle bir uygulamaya tabi tutulduğumuzu o dönem anlayamıyordum, biz diğerlerinden farklıydık. O dönem okulda kalan ve mezun olan sınıf arkadaşlarımdan tanıdığım 3 kişi, darbe girişimi sonrası FETÖ üyesi olmaktan tutuklandı."

"Annem ve babam ayrıldı"
Kayı, kendisini sürekli disiplin suçu verilmesine rağmen, yanındaki arkadaşlarının muaf tutulduğunu belirterek, yatakhanede 3 arkadaşıyla sırt sırta çıkarak kule yapıp fotoğraf çektirdiklerini, bundan dolayı yalnız kendisinine ceza verildiğini, diğerlerine bir işlem yapılmadığını ifade etti.

Okuldan atılmasının ardından, memleketi Tokat'a gittiğini, okuldan atılması nedeniyle ailesinin ve kendisinin zor günler geçirdiğini aktaran Kayı, "Hırsızlıktan mı, soysuzluktan mı atıldı diye suçlandığım için memleketimde yaşayamadım, İzmir'e yerleştim. Annemle babamın ayrılma sebebi de budur, bu mevzular yüzünden boşandılar. Annemle babamı bir suçum olmadığına inandıramadım, yaptığım bir şey olmadığını anlatamadım. Tabi bu olay sadece benimle sınırlı değil, benden önceki ve sonraki yıllarda da benzer olaylar, atılmalar devam etti. O dönem fotoğrafı bugünkü gibi net göremiyorduk, şimdi eksikler tamamlandı fotoğraf ortaya çıktı." dedi.

Arkadaşım hırsızlığı gururuna yediremedi intihar etti"
Kayı, kendisi gibi baskı gören ve okuldan uzaklaştırılmak istenen arkadaşlarının da çok zor günler geçirdiğini, hatta bir arkadaşının hakkında 'hırsızlık' iftirasıyla işlem yapıldığını vurgulayarak, "5317 apolet numarası olan bir arkadaşım, hırsızlık nedeniyle disiplin kuruluna çıkarılmasını gururuna yediremedi, okulun 3'üncü katından atlayarak, intihar etti. Çok yakın değildik ama o da bizim gibi o dönemin gözde öğrencilerinden farklıydı." ifadesini kullandı.

"Davalara müdahil olmak istiyorum"
Bugün serbest meslek sahibi olan Alpaslan Esat Kayı, okuldan atılması sonrasında dava başvurularının reddedildiğini, bugün, o dönem haklarını ellerinden alan FETÖ'ye yönelik açılan davalara müdahil olmak istediğini açıkladı.

Ekonomik bir beklentisinin bulunmadığını, o dönem zedelenen itibarı için konunun peşinde olduğuna işaret eden Kayı, FETÖ mensuplarının hak ettiği cezaya çarptırılmasını beklediğini kaydetti.


Etiketler; #türkiye
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.