Çocukluk hayalini darbeciler bitirdi

Darbeci askerlerin baskılarına maruz kalarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Deniz Piyade Astsubayı olarak 10 yıl sürdürdüğü mesleğini bırakmak zorunda kalan Veli Gümüştaş, hukuk mücadelesini sürdürüyor.

Çocukluk hayalini darbeciler bitirdi
06 Ağustos 2016 Cumartesi 15:05

MUĞLA (AA) - Darbeci askerlerin baskılarına maruz kalarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Deniz Piyade Astsubayı olarak 10 yıl sürdürdüğü mesleğini bırakmak zorunda kalan Veli Gümüştaş, hukuk mücadelesini sürdürüyor.

Fethiye ilçesinde yaşayan 33 yaşındaki Veli Gümüştaş, Deniz Piyade Astsubayı olarak 2003'te İskenderun'da başladığı meslek hayatının ilk 5 yılında herhangi bir baskıyla karşılaşmadığını, 2008 yılında İzmir Foça Deniz Üssü Güvenlik Taburu Komutanlığına atandıktan sonra "kabus dolu yıllar" geçirdiğini ifade etti.

2013 yılına kadar psikolojik işkenceye maruz kaldığını savunan Gümüştaş, bu süreçte rencide edildiğini, aşağılandığını ifade etti. Göstermelik gerekçeler ve iftiralarla bir yıl içinde 3 kez hapis cezası aldığını belirten Gümüştaş, bu süreçte psikolojisinin bozulduğu öne sürülerek GATA'da muayene edildiğini ve sağlam raporu aldığını kaydetti.

Gümüştaş, üst rütbeli 3 kişinin birlikte hareket ederek, kendisi ve 9 arkadaşına baskı uyguladığını ileri sürdü.

"Hükümete ve Başbakana küfürler ediyorlardı"
Darbeci komutanların hükümet ve Başbakana yönelik hakaretler ettiğini, kendileri gibi düşünmeyen kişilere her türlü işkenceleri yaptıklarını anlatan Gümüştaş, şöyle konuştu:

"Her gün sistematik olarak hükümetimize, iktidar partisine, o dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ağır hakaret, küfürler ve ağır ithamlarda bulunuyorlardı. Kendileri gibi düşünmeyen, davranmayan, konuşmayan, onlar gibi hakaret etmeyen kişilere karşı bir tutum içerisine girdiler. Beni ve bazı arkadaşlarımı mimlediler. Ben onlar gibi davranmadığım için ötekileştirdiler. Kapalı kapılar ardından sürekli hakkımızda kulis yaparak haksız yere cezalar almamıza, aşağılanmamıza, hor görülmemize neden oldular. 3 sene bu şekilde devam etti."

Şikayetçi olmasına rağmen o dönemde askeri makamların olayların üstünü kapattığını ifade eden Gümüştaş, çocukluk hayali olan askerlik mesleğini, 10 yıl sonunda bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

Şikayetçi olduğu askeri hakim tutuklandı
Kendisine bunları yapanlarla mücadeleden vazgeçmediğini vurgulayan Gümüştaş, şöyle konuştu:

"O dönemde benim şikayetlerimi yersiz bulan ve olayların üstünü kapatan askeri savcı olarak görevli Askeri Hakim Üsteğmen Erol Körnes'in şu anda darbecilik suçlamasıyla tutuklu olduğunu öğrendim. Ben daha önce kendisini görevi ihmalden şikayet etmiştim. Fakat o dönemde dikkate alınmamıştı. Bunlarla hem yargı zemininde hem de idari makamlarda hukuk mücadelemi sürdürüyorum."


Etiketler; #türkiye
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.