Akrilik Boya ile Soyut Bir Resim Oluşturma

Soyut bir sanatçıysanız, sulu akrilik boya kullanarak gerçekten güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Akrilik Boya ile Soyut Bir Resim Oluşturma
04 Aralık 2017 Pazartesi 00:35

Bu tekniği kullanmak için ihtiyacınız olanlar; bir tuval, boş plastik şişeler, Rich boya veya Cadence boya, maskeleme bandı ve spatuladır. Her şeyden önce hangi renkleri kullanmak istediğinize karar vermeniz gerekir. Akabinde malzemeleri bir araya getirip soyut bir resim yapma projemize başlayabiliriz.

Akrilik Boya Resim Projesinde Dikkat Etmeniz Gereken Hazırlık Aşaması

Boya karıştırmak için boş plastik şişelere ihtiyacınız olacak. Boya ile su, yaklaşık 1: 1 oranında karıştırılır. Boyaya biraz çeşitlilik kazandırmak için en az 5 farklı renk hazırlayın ve kaliteli akrilik boya seçtiğinizden emin olun. Bu noktada önerimiz Cadence boya veya aynı kalitede rich boya olacaktır. Renkleri önce yedek bir tuval üzerine test ederek iyi bir kıvamda olup olmadığını kontrol etmek iyi bir fikirdir. Özellikle büyük miktarda boya karıştırmanız gerekmez, ne kadar akrilik boya kullanacağınız tamamen tuvalin boyutuna bağlıdır. Renkleri karıştırdıktan sonra, tuvalin kenarına boyanın kenarlardan akmasını durduracak bir bariyer oluşturmak üzere maskeleme bandı koyun.

Akrilik Boya ile Kolay Soyut Resim Projesi  

Tüm renkleri tuval üzerine koyduktan sonra, spatula, rulo ya da sünger benzeri bir hobi malzemesi kullanarak boya renklerinin tamamlandığından ve tuvalin içinden geçmediğinden emin olun. Ancak boyayı tuvalde karıştırmamaya daha organik bir görünüm elde etmeye çalışın. Tuvale çok fazla boya sürerseniz ortada büyük olasılıkla bir havuz yapacak ve kuruması günler sürecektir, ayrıca çok kalın olursa tuvali de çatlatabilir.

Fazladan bir ışıltı vermek için boyaya biraz Rich krom metalik altın veya Rich boya gümüş renk ekleyebilirsiniz. Boyalar bütün tuvali kapladıktan sonra, tuvali bir gece kurumaya bırakın, ancak 36 saatten fazla sürede kurumamışsa muhtemelen kalitesiz ve çok fazla boya kullanılmıştır.

Tercih edeceğiniz akrilik boyalar için en iyi markalar Cadence ve Rich boyalardır. Ahşap, seramik, polyester ve metal yüzeylerde kullanabileceğiniz, kumaş ve deri üzerine uygulanabilen örtücü ve parlak sedefli metalik boyalar için çok fazla seçenek sunan markalara sayfasından ulaşabilirsiniz. Hobi malzemeleri tedarikçisi platformda aradığınız her şeyi ekonomik fiyatlarla bulabilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.