Alevilik çalışma grubu kuruluyor

Alevilikle ilgili çalışmalar yapmak, Aleviliği araştırmak amacıyla Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışma grubu oluşturuldu.

Alevilik çalışma grubu kuruluyor
25 Ocak 2016 Pazartesi 12:49

Alevilerle ilgili çalıştaylar ve diğer toplantılar sık sık gündeme geliyor. Şimdi de Alevilik için kurulacak "Alevi Çalışma Grubu" konuşuluyor.

ANKARA (AA) - Adalet Bakanlığı bünyesinde "Alevilik" ile ilgili çalışma yapmak ve Alevi temsilcilerinin görüşlerini almak üzere çalışma grubu oluşturulduğu öğrenildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, AK Parti seçim beyannamesinin yanı sıra Hükümet Programı ve 64. Hükümetin Eylem Planı'nda yer alan "Geleneksel irfan merkezleri ve cemevleri" konusunda bakanlıkça bir çalışma başlatıldı. Bu kapsamda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla, Müsteşar Yardımcısı başkanlığında hukuki alt yapının oluşturulması için çalışma grubu oluşturuldu.

Alevilikle ilgili çalışmalar

AK Parti hükümetleri döneminde Alevilik ile ilgili Faruk Çelik'in Devlet Bakanlığı döneminde çalışmalar başlatılmış ve 7 ayrı Alevi Çalıştayı yapılmıştı. Bekir Bozdağ'ın Başbakan Yardımcılığı döneminde de çalışmalar sürdürülmüştü.

Muhabir: Kemal Karadağ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
faruk - 8 yıl önce
bu yarayı da kapatsın bu ülke artık