ABD'den Pakistan'a 8 adet F-16

ABD Dışişleri Bakanlığı yapıtığı açıklamayla, Pakistan devletine toplam 699 milyon dolar değerinde 8 adet F-16 uçağının satışının onayladığını belirtti.

ABD'den Pakistan'a 8 adet F-16
13 Şubat 2016 Cumartesi 09:26

Amerika Birleşik Devletleri'den (ABD) Pakistan Devleti'ne 8 adet F-16 tipi uçak satışı yapıldı. Toplam 699 milyon dolar tutarındaki 8 adet F-16 uçağının satışı ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından bildirildi. 

Savunma Güvenliği İşbirliği Ajansı’ndan yapılan açıklamada, 8 adet F-16 savaş uçağının yanı sıra bu uçaklara ait teçhizat ve lojistik desteği de kapsayan 699 milyon dolarlık silah satışını ABD Dışişleri Bakanlığı’nın onayladığı kaydedildi.

Kongre’nin satış hakkında bilgilendirildiği belirten açıklamada, satışın, Pakistan hükümetinin daha önce bulunduğu talep üzerine gerçekleştirildiği ifade edildi.

Her türlü hava koşulunda ve karanlıkta uçabiliyor

Açıklamada, “Onay verilen bu satış, Pakistan’ın mevcut ve gelecekteki güvenlik tehditlerine karşı koymasına yardımcı olacak. Bu ilave F-16 uçakları her türlü hava koşulunda, gün ışığının olmadığı ortamlarda uçabilen, kendini koruma yeteneğine sahiptir ve Pakistan’ın terörle mücadele operasyonlarındaki kapasitesini artıracaktır” değerlendirmesinde bulunuldu.

ABD Kongresi’nin, satışı 30 gün içinde durdurabilme yetkisi bulunuyor.


Kaynak: AA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İrfan - 8 yıl önce
ABD Müslüman ülkelere silah veriyorsa bilin ki yakında bir savaş olacaktır. Hindistan hazır ol.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Eski teknolojisi satıyor. Bunu da insan olarak yapıyor.