ABD Washington'da bir Türk polisi

Hakan Karaali başkent Washington’da görevli bir polis memuru. 45 yaşında, 15 yıldır Amerika’da yaşıyor. 5 yıldır da polislik yapıyor.

ABD Washington'da bir Türk polisi
01 Ekim 2016 Cumartesi 14:24

Hakan Karaali, Amerika’nın başkenti Washington’da bir polis. Türklük'ü ve Rizeli olmasıyla gurur duyuyor. 15 yıldır Amerika’da olmasına rağmen “Ülkeme hizmet etmeme olanak sağlansın, yarın Türkiye’ye dönerim” diyecek kadar da vatan özlemi içinde.

Karaali’nin hayat hikayesi de filmleri aratmayacak cinsten.

30 yaşında Amerika'ya geldiğini belirten Karaali'nin Amerika macerası, kardeşinin eşinin, kendisi için Yeşil Kart çekilişine başvuru yapmasıyla başlıyor. Yeşil Kart hakkını kaybetmesine beş gün kala ülkeye giriş yapan Karaali, geldikten bir ay sonra Amerika'ya geldiğine pişman olduğunu belirtiyor.

Washington'da polis olma macerasının nasıl başladığını anlatan Hakan Karaali, yaptığı işin hiç de kolay olmadığını ifade ediyor. 5 yıllık polislik kariyerinde Karaali'nin başından geçenler de polis filmlerini aratmıyor. Karaali, kariyerindeki başarısını, "İnsanlara kötülük yapanları sevmiyorum ve her şey bununla bitiyor" diye açıklıyor.

15 yıldır Amerika’da olmasına rağmen Karaali, Türkiye’ye dönmek için adeta fırsat kolluyor. Karaali, “Yeter ki ülkeme hizmet etme fırsatı bana verilsin, Allah bana ülkeme hizmet etmeyi nasip etsin" diyor.

Karaali, ülkede yaşayan Müslümanların Türklere olan hayranlıklarını ve kedisine gösterdikleri ilgi ve alakayı gözyaşları içerisinde anlatıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Baba - 7 yıl önce
Vatan aşkı dediğin İşte bu. Allah razı olsun