POMEM'de eğitim süresi 4 aya indirildi

POMEM Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'nde eğitim süresi 6 aydan 4 aya indirildi. Söz konusu yönetmelik değişikliği bugünkü 6 Ocak 2017 tarihli ve 29940 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

POMEM'de eğitim süresi 4 aya indirildi
06 Ocak 2017 Cuma 08:48

POMEM eğitimlerinin süresi kısaltıldı. İçişleri Bakanlığı, POMEM Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'nde eğitim süresini 6 aydan 4 aya indirdi.  

"Polis Meslek Eğitim Merkezleri Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre, yönetmeliğin 6'ncı maddesinin birinci fıkrasında geçen "POMEM'lerde 6 aydan az olmamak üzere mesleki eğitim verilir." ifadesi, "POMEM'lerde 4 aydan az olmamak üzere mesleki eğitim verilir." olarak değiştirildi. 

Yönetmeliğin 7'nci maddesinde yapılan değişiklikte ise "POMEM'lerde eğitim-öğretim süresi mezun olma esası ile en az 6 aydır." ifadesindeki "6 ay" ibaresi de "4 ay" olarak düzenlendi. 

Ayrıca yönetmeliğe eklenen geçici madde ile halen eğitim-öğretime devam eden öğrenciler için de bu yönetmelik hükümlerinin uygulanacağı belirtildi.

Polis Meslek Eğitim Merkezleri Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 6 Ocak 2017 tarihli ve 29940 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

6 Ocak 2017 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 29940

YÖNETMELİK

İçişleri Bakanlığından:

POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM
YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 15/7/2015 tarihli ve 29417 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “altı” ibaresi “dört” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinde yer alan “altı” ibaresi “dört” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“Eğitim-öğretime devam eden öğrencilerin durumu
GEÇİCİ MADDE 1 –
(1) Halen eğitim-öğretime devam etmekte olan öğrenciler için de bu Yönetmelik hükümleri uygulanır.”

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.


​Polis Meslek Eğitim Merkezleri Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.

6 Ocak 2017 tarihli ve 29940 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.