Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile 40 ilin İl Emniyet Müdürü değişecek

Bu ay yayınlanması beklenen Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile yaklaşık 40 ilin il emniyet müdürü değişecek.

Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile 40 ilin İl Emniyet Müdürü değişecek
14 Temmuz 2016 Perşembe 09:31

Emniyet Müdürleri Kararnamesi'nin bu ay yayınlanması bekleniyor. Yeni kararname ile yaklaşık 40 ilin emniyet müdürünün yerinin değişmesi bekleniyor. 

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Valiler Kararnamesi'nin ardından gözler Emniyet Müdürleri Kararnamesi'ne çevrildi. Söz konusu kararname ile 40'a yakın İl Emniyet Müdürü'nün yerinin değişeceği tahmin ediliyor.

Bunula birlikte yeri değişen emniyet müdürlerinden terörle mücadele kapsamında aktif rol oynayacak isimlerin kritik bölgelere gönderilmesi öngörülüyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Valiler Kararnamesi'nin ardından yaklaşık 6 aydır uygulamaya konulması beklenen Emniyet Müdürleri Kararnamesi'nin yakın bir zamanda yayınlanması bekleniyor.

Kritik bölgelerin öncelikli olacağı ifade edilen kararnamenin kapsamının geniş tutulacağı belirtiliyor. Bu kapsamda da hazırlıkları sürdürülen kararnamede 40'a yakın İl Emniyet Müdürü'nün yerlerinin değiştirilmesi bekleniyor. Düzenleme çerçevesinde İl Emniyet Müdürleri arasında da karşılıklı değişimin olabileceği ifade ediliyor. Kararnamede, terörle mücadelenin sürdüğü kritik illerde de değişiklik yapılabileceği belirtiliyor. Paralel yapı operasyonlarında pasif kalan bazı isimlerin de kızağa çekileceği kaydedilirken, kararnamenin önümüzdeki günlerde çıkması bekleniyor.

Kaynak: YeniŞafak
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.