Ankara Emniyet Müdürlüğüne Mahmut Karaaslan atandı, Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan kimdir?

Ankara'da 13 Mart akşamı yaşanan kanlı saldırının ardından Ankara Emniyet Müdürü görevden alındı. Peki yeni Ankara Emniyet Müdürü kim oldu? Ankara Emniyet Müdürlüğüne Erdoğan'ın imzaladığı Kararname ile Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan getirildi. Mahmut Karaaslan kimdir? Mahmut Karaaslan nereli ve kaç yaşında?

Ankara Emniyet Müdürlüğüne Mahmut Karaaslan atandı, Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan kimdir?
15 Mart 2016 Salı 00:15

Ankara'da 5 ayda yaşanan üç bombalı saldırının ardından bugün Ankara Emniyet Müdürü görevden alındı. Terör örgütü PKK'nın sivilleri hedef alması ve günün en yoğun saatinde bomba yüklü bir araçla sivilleri taşıyan otobüse çarpıp aracı patlatması sonucu Kızılay kan gölüne dönmüş ve 37 vatandaşımız şehit olmuştu. Ankara'da gerçekleşen bombalı saldırıda 122 vatandaşımız ise yaralandı. Yaşanan bu bombalı saldırının ardından Ankara Emniyet Müdürünün görevden alınacağı kulislerde konuşulmuştu. Olayların ardından bu akşam saatlerinde Ankara Emniyet Müdürü görevden alındı. 

Peki Yeni Ankara Emniyet Müdürü kim oldu?


Ankara Emniyet Müdürlüğüne terör konusunda uzman, Van gibi bir şehirde emniyet müdürlüğü yapmış bir isim getirildi. Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan Ankara Emniyet Müdürlüğüne atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığıı kararname ile Ankara Emniyet Müdürlüğüne atanan Mahmut Karaaslan'ın yerine İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Sut Ekici getirildi.

Atamanın yarın Resmi Gazete'de yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan kimdir ve kaç yaşında?


Milliyet'in elde ettiği bilgiye göre Van'dan Ankara Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Mahmut Karaaslan terör konusunda oldukça deneyimli. 1961 yılında Kayseri'de dünyaya gelen Mahmut Karaaslan, 1979 yılında Polis Koleji'nden mezun oldu. 2006 yılında 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi eden Karaaslan 2014 yılında Van'da göreve başladı. 15 Mart itibariyle ise Ankara'da görevine devam edecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ankaralı - 8 yıl önce
Hayırlı olsun.