İşte Emekli Promosyonu ödemelerine ilişkin merak edilenler!

1 Mart 2017'de başlayan emekli promosyon ödemeleri sonrasında hangi emekli ne kadar maaş alacak? Yaklaşık 12 milyon emeklinin merakla beklediği promosyon ödemeleri emeklilerin tamamına hemen yapılmayacak. İşte emeklilerin promosyon ödemelerine ilişkin detaylar...

İşte Emekli Promosyonu ödemelerine ilişkin merak edilenler!
06 Mart 2017 Pazartesi 09:49

Yaklaşık 12 milyon emeklinin merakla beklediği promosyon ödemeleri mart ayının başında yatırılmaya başlandı. Emekli maaşlarına ilaveten yapılacak ödemeler 3 ay boyunca sürecek. Emeklilerin tamamı hemen ödeme alamayacak. Emekli promosyonlarına ilişkin detaylar şu şekildedir:

Promosyon ödemelerinde, ödeme zamanı neye göre belirleniyor?

Promosyon ödemeleri yapılırken TC kimlik numarasının son rakamı ödeme sırasında etkili olacak. Örneğin, kimlik numarasının son rakamı 9-7-5 olanlara martta, 3-1-8 olanlara nisanda, 6-4-2-0 olanlara ise mayısta ödenecek. Promosyon ödemeleri için yatırılacak para, o ayki maaş alınan tarihte hesaba geçecek. Her ayın 17'sinde maaş alan bir kişi maaşıyla birlikte promosyonunu da ayın 17'sinde alacak.

Kime ne kadar ödeme yapılacak? 

Maaşa ilave promosyon 300-450 lira arasında olacak. Maaşa göre yapılacak promosyon ödemelerinde yatırılacak para şu şekilde olacak:

- Maaşı 1000 liranın altında olan 2.3 milyon emekliye 300 lira

- Maaşı 1000-2000 lira arası olan 8.5 milyon emekliye 375 lira

- Maaşı 2000 lira üzerinde olan 791 bin emekliye 450 lira

Bankalara gidip promosyon sözleşmesi imzalamayana promosyon verilmeyecek.

Protokol imzalayan bankalar hangileri:

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) toplam 16 bankayla protokol imzaladığını açıkladı. Bu bankalar emeklilerin maaş aldığı bankaların yüzde 99.5’ine denk geliyor. Protokol imzalanan bankalar: Ziraat, İş Bankası, Yapı Kredi, ING, Akbank, Burgan, Vakıfbank, TEB, Garanti, QNB Finansbank, Şekerbank, Halkbank, Fibabanka, PTT, Denizbank, ICBC Turkey.

Emekli promosyonu almak için gerekli şartlar neler?

Promosyon için bankaya, “3 yıl maaşımı taşımayacağım” sözü verilecek. Bunun için sözleşme imzalanacak. Ayrıca, elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi faturalar için 2 adet otomatik ödeme talimatı verilmesi gerekiyor. Ayrıca ya kredi kartı alınacak ya da kredili mevduat hesabı (ek hesap) açılacak.

Promosyonlar ne zaman yatırılacak?

Emekli promosyonları için yapılacak ödeme, emeklinin maaş aldığı hesaba yatırılacak. Ödemeler emeklilerin maaş aldığı tarihe uygun olarak yapılacak. Örneğin ayın 21'inde maaş alan emekli, promosyon ödemesini maaşıyla birlikte alacak. Ancak promosyon ödemeleri TC Kimlik numarasının son rakamına göre sıralanarak hesaba yatırılacak.

Bankaya gidemeyen emekli promosyon ödemesini nasıl alacak?

SGK, dileyen emekliye evde maaş ödemesi yapıyor. Promosyon konusunda SGK’yı veya bankayı arayıp sözleşmeyi evde imzalamak istediğinizi belirtebilirsiniz. TOPLAM ÖDEME NE KADAR? Emekli promosyonlarıyla maaşa ilave olarak toplamda 5 milyar liralık bir kaynak sağlanacak.

Emeklilere neden promosyon ödemesi yapılıyor?

Devlet emekli maaşını bankalara yatırıyor. Bu yüzden bankalar emeklilere buna karşılık bir imkan sağlıyor.  

Emekli promosyonları için toplam ne kadar ödeme yapılacak?

Emekli promosyonlarıyla maaşa ilave olarak toplamda 5 milyar liralık bir kaynak sağlanacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.