Emekliye promosyon ne zaman verilecek?

12 milyon civarındaki emeklinin hak kazandığı promosyon ücreti için bankalarla mutabakat sağlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yönetilen süreçte, emekliye verilecek promosyonun ne zaman ve ne kadar verileceği de netleşmiş oldu. Emekliye promosyon hangi tarihte verilecek? Detaylar haberimizde.

Emekliye promosyon ne zaman verilecek?
31 Ocak 2017 Salı 17:58

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilerin promosyona Mart'ta kavuşacağını söyledi. Emeklilere 3 yıllık promosyon, bu tarihte peşin olarak ödenecek. Emeklinin, maaşını, promosyon protokolüne imza atmış bir bankadan alması gerekecek.

Milyonlarca emekli promosyonların ne zaman verileceğini merak ediyor. Arap saçına dönen emekliye promosyon haberlerinde nihayet müjdeli haber geldi. Kamu bankaları ile görüşme yapan hükümet, promosyon verilmesi konusunda uzlaşma sağladı. Böylece emekli promosyonu verilmesi kesinleşti. Kamu bankaları, önümüzdeki günlerde SGK'nın hazırladığı protokole imza atacak. Bu anlaşmadan sonra en düşük promosyon 300, en yüksek 450 lira olacak. 

Emekli promosyonu ödemelerinde kimin ne kadar ödeme alacağı maaş tutarına göre değişkenlik gösterecek. 3 yıllık dönem için; maaşı bin liranın altında olanlara 300 lira, maaşı bin ila 2 bin lira arasında olanlara 375 lira, maaşı 2 bin liranın üzerinde olanlara ise 450 lira ödenecek.

Çok sayıda emekliyi 3 yıllığına kaybetmek istemeyen özel bankaların da emeklilere promosyon konusunda harekete geçmesi bekleniyor. Eğer özel bankalar beklenen hamleyi yaparsa, emekli promosyonu miktarı 600 liraya, hatta kimi bankalarda 900 liraya kadar çıkabilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.