Emekli Son Dakika haberleri - Emekliler zamlı maaşlarını ne zaman alacak?

Emeklilerin zamlı maaşları kaç TL olacak? Emekliler 2017 Ocak ayında zamlı maaşlarına kavuşacaklar. TÜİK enflasyon verilerini açıkladıktan sonra maaşlar belirlenecek. 12 milyon SSK, Bağkur emeklileri ile ilgili son dakika haberlerine kamusaati.com'dan ulaşabilirsiniz.

Emekli Son Dakika haberleri - Emekliler zamlı maaşlarını ne zaman alacak?
27 Aralık 2016 Salı 11:55

10 milyondan fazla emekli, zamlı maaşlarını ne zaman alacağını merak ediyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam oranlarını, memur emeklileri maaşlarındaki enflasyon farkını ne zaman öğrenecek? Emekli maaşları zamlı olarak ne zaman hesaplara yatacak? 

2017 yılına sayılı günler kala, emekliler zamlı maaşlarını merak ediyor. 12 milyon emekli, 2017 yılının ilk ayında kaç TL zam alacaklarını merak ederken, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon verileri bekleniyor.

Enflasyon Zammı Ne Zaman Belli Olacak?

Emekliler emflasyon verilerinin açıklanması ile zamlarını öğrenebilecekler. TÜİK, 3 Ocak 2017 tarihinde enflasyon verilerini açıklayacak. Böylelikle emekliler 03 Ocak 2017 günü enflasyon zamlarını öğrenebilecek.

Emeklilerin zamlı maaşları ise 16 Ocak 2016 tarihinden itibaren hesaplara yatacak.

Zamlı Maaşlar ne kadar olacak?

Emekli maaşlarına 2017 Ocak'ta, 2016'nın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam yapılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, aynı ayda zamlı maaşlarını alabilecek.

Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi, zamlı maaşlarını 16 Ocak'tan itibaren hesaplarında görebilecekler. SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam oranını merakla beklerken, Merkez Bankası'nın enflasyon tahminleri bunun yüzde 3.73 olacağını gösteriyor.

Eğer zam yüzde 3.73 olursa en düşük maaş; 2000 yılından önce emekli olan SSK'lılarda Bin 339 TL'den Bin 389 TL'ye,

2000'den sonra emekli olan SSK'lılarda 798 TL'den 828 TL'ye,

Bağ-Kur esnaf emeklilerinde Bin 163 TL'den Bin 206 TL'ye,

Bağ- Kur tarım emeklilerinde ise 916 TL'den 950 TL'ye yükselecek.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aliosman - 7 yıl önce
Enflasyon şu An en az yüzde onsekizden aşağı değil bence bunlar neye göre hesaplanır orasını birtürlü anlamadım nasıl üç. Yetmiş üç çıkıyo onuda anlamadım emekliye zam vermemek için her türlü yolu buluyorlar
Avatar
Tayfun - 7 yıl önce
Ayın birinde yatan maaşlar diyorum,yılbaşı öncesi dağılıcakmı onu bi öğrenmem çokmu zor
Avatar
emekli - 7 yıl önce
hiç ayılıp bayılmayın yorum yapmayın emekliler kendimiz ettik kendimiz bulduk mustahak bizlere bu görülen zamlar alın şükrede şükrede harcayın