Emekli maaşı hesaplama işlemleri e-devlet üzerinden yapılacak

SGK emekli maaşı sorgulama işlemleri artık e-devlet üzerinden yapılabilecek. Birçok yeniliğin aktarıldığı gibi emekli maaşı sorgulama işlemlerini de türkiye.gov.tr adresinden hizmet veren e-devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. Peki emekli maaşı hesaplama işlemleri ve emekli maaşı sorgulama e-devlet üzerinden nasıl yapılır?

Emekli maaşı hesaplama işlemleri e-devlet üzerinden yapılacak
04 Mayıs 2016 Çarşamba 18:10

Türkiye'de milyonlarca emekliyi ilgilendiren ve müjde niteliğinde haber geldi. Artık Milyonlarca SGK'dan emekli vatandaş, SGK emekli maaşı sorgulama işlemini E-Devlet üzerinden yapabilecek.

SGK'dan emekli maaşı alan milyonlarca emekli  artık emekli maaşı sorgulama işlemini rahatça yapabilecek. Artık emekli sorgulamaları e-Devlet üzerinden kolayca emekli maaş ücretini öğrenebilecekler. Peki SGK emekli maaşı sorgulama nasıl yapılır.

Eskiden emekli maaşları SGK'nın resmi internet sitesinde bulunan E-SGM sistemi üzerinden rahatça öğrenebiliniyordu. E-SGM işleminin kapatılması sonrasında emekli maaşı hesaplama ve sorgula işlemleri E-Devlet üzerinden yapılmaya başlandı. Peki E-Devlet üzerinden SGK emekli maaş hesaplama ve sorgulama nasıl yapılır.


E-DEVLET SİSTEMİ ÜZERİNDEN EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet üzerinden birçok işlemi gerçekleştirebiliyor. E-SGM'nin kapatılmasından sonra SGK emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi rahatlıkla yapılabiliyor. Elbette E-Devlet üzerinden işlem yapabilmek için E-Devlet şifresi almak gerekiyor. PTT tarafından rahatlıkla alınabilen E-Devlet şifresiyle kullanıcılar Devletin Elektronik işlem sayfasına rahatlıkla giriş yapabilirler.

E-Devlet'in sitesine girdiğinizde başlıca adımları takip etmeniz gerekiyor. Şimdi Bu adımları tek tek inceleyelim.

Alınan E-Devlet şifresi ve T.C Kimlik Numaranız ile E-Devlet sitemine giriş yapıyorsunuz. 

Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Devlet sisteminde bulunan kurumunuzun emekli maaş sorgulama işlemlerinizi rahatlıkla yapabiliyorsunuz. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.