TSE 41 firmanın sözleşmesini feshetti

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) 41 firmanın hizmet yeterlilik belgesi sözleşmesini feshetti.

TSE 41 firmanın sözleşmesini feshetti
13 Ağustos 2016 Cumartesi 17:03

TSE'nin Resmi Gazete'de yayımladığı ilan doğrultusunda, 34 firmanın yıllık vize sürelerinin dolması, 3 firmanın talimata aykırılığı, 2 firmanın kendi isteği, 1 firmanın da ara kontrol ve inceleme olumsuzluğu nedeniyle sözleşmeleri iptal edildi.
Söz konusu firmaların hizmet yeterlilik belgelerinin geçerliliği böylelikle kalmamış oldu.Firmaların artık söz konusu belgeyi ibraz edemeyeceğinin belirtildiği ilanda, aksi davranışta bulunanlar hakkında rekabet hükümlerine göre işlem yapılacağı ifade edildi.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, Özbek-Türk Test Merkezi Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere, 15-17 Ağustos'ta Özbesiktan'a gidecek.
TSE'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Korkmaz, program çerçevesinde, TSE ile Özbekistan Standartlar Teşkilatı ortaklığında hizmet veren Özbek-Türk Test Merkezinin 19. Yönetim Kurulu toplantısına iştirak edecek.Özbek-Türk Test Merkezi’nin 2015 yılı faaliyetleri değerlendirileceği toplandıda ayrıca 2016-2017 dönemi planları da görüşülecek.
Korkmaz, Özbekistan'da ayrıca TSE'den ve ortak şirketten belge almaya hak kazanan Utbank ve Train Consultancy kuruluşlarının TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, Uzcabel ve Hayat Power firmalarının ise ürün belgesi almaları sebebiyle düzenlenecek törene katılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.