Stajyer çalıştıran işverene hükümetten 260 TL destek!

Son dönemde gündemde olan ve bir çok düzenlemesiyle beraber vatandaş tarafından merakla beklenen torba yasaya bir yeni değişiklik daha eklendi. Düzenlenen torba yasaya göre stajyer çalıştıran işveren öğrenci başına devletten 130 – 260 TL arasında destek alacak. Peki, tasarı ne zaman yasalaşacak? Tasarının şartları neler? Tüm detaylar haberimizde...

Stajyer çalıştıran işverene hükümetten 260 TL destek!
01 Nisan 2016 Cuma 09:41

Torba yasaya eklenen yeni tasarıya göre işveren çalıştırdığı her stajyer öğrenci başına 260 TL’ye kadar destek alabilecek. Konuyla alakalı alınan bilgiye göre tasarının Haziran ayına kadar yasalaşması halinde bu yaz geçerli olacak.

STAJYER ÇALIŞTIRAN İŞVERENE DESTEK!

Bir süredir meclis gündeminde bulunan torba yasa tasarısıyla beraber mesleki ve teknik eğitim okullarında eğitim alan öğrencilerin staj yapmalarıyla alakalı kurallar yeniden düzenleniyor. Yapılan düzenlemelere göre staj yapacak olan öğrencilere ödenecek olan maaşın bir kısmı devlet tarafından karşılanacak. Buna göre stajyer çalıştıran işletmelere öğrenci başına 130 – 260 TL ödenek verilecek.

Şimdilik 20’den az personeli olan işletme stajyer olarak çalıştırdığı öğrenciye 195 TL’den az, 20’den fazla çalışanı olan işletme ise 390 TL’den az maaş veremiyor. Ancak tasarının kabul görmesi halinde stajyer maaşları en az 390 TL olacak.

STAJ YERİ BULMAK ARTIK KOLAY OLACAK!

Tasarıyla beraber öğrencilerin mesleklerini fiilen gerçekleştirmesi için çıraklık zorunlu hale getirilecek. Buna göre personel sayısı 10 ve daha fazla olan işletmeler mesleki ve teknik eğitim okullarında okuyan öğrencilere beceri eğitimi vermek zorunda kalacaklar.

PRİM DEVLET TARAFINDAN ÖDENECEK
Zorunlu staj yapan öğrenciler için iş kazası veya meslek hastalığına karşı yapılacak olan sigorta primi Milli Eğitim bakanlığına bağlı okullarda okuyan öğrenciler için bakanlık tarafından , yükseköğretim öğrencileri için ise üniversite tarafından ödenecek.

STAJYER ÇALIŞTIRMAYAN İŞVERENE AĞIR CEZA

Yeni tasarıya göre personel sayısı 20 ve daha fazla olan işletmeler çalıştırmadıkları her stajyer için aylık 866 TL, personel sayısı 20 ve daha az olan işletmeler için 433 TL ödemek zorunda.

HANGİ DURUMLARDA STAJ ZORUNLU?

-Yüksek öğrenimleri sırasında “zorunlu” staja tabi tutulan öğrenciler için staj zorunludur. Bu öğrencilere sigorta da yapılması gerekmektedir.

-Yüksek öğrenimleri sırasında okul tarafından staj yapması “uygun görülen” öğrenciler için staj zorunlu değil ancak çalışmaları durumunda sigorta yapmak zorunludur.

-Staj zorunluluğu olmayan, yüksekokulca staj yaptırılmayan ancak kendi istekleriyle staj yapanlar için sigorta yapmak zorunlu değildir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Güzel bir haber.