2015 sanayi istihdam verilerinin 4. çeyreği açıklandı

TÜİK, 2015 sanayi istihdam endeksi verilerinin 4. çeyreğini açıklandı. Buna göre sanayi istihdam verilerinde 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 0,3 yükselme oldu.

2015 sanayi istihdam verilerinin 4. çeyreği açıklandı
26 Şubat 2016 Cuma 10:47

Sanayide istihdam endeksi geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 0,3 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu, Sanayi İşgücü Girdi Endeksleri 2015 yılı 4. çeyrek verilerini açıkladı.

Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi istihdam endeksi geçen yılın 4. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,4 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi istihdam endeksi ise önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,1 düştü. Söz konusu endeks, yıllık bazda ise yüzde 0,3 artış gösterdi.

Sanayide çalışılan saat endeksi de 2015'in 4. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,5 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayide çalışılan saat endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,9 geriledi. Söz konusu endeks yıllık bazda da yüzde 0,8 azaldı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayide brüt ücret - maaş endeksi 2015 yılının 4. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,2 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayide brüt ücret - maaş endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,7 yükseldi. Brüt ücret - maaş endeksi yıllık bazda ise yüzde 13,7 yükseldi.

Muhabir: Necip Fazıl Çelik

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Daha büyük büyümelere ihtiyaç var.