Konut Kredilerine Devlet'ten Destek!!!

Uzun vadeli TL konut hesabını açacak olanlara devlet birikimlerinin yüzde 20'si oranında destek sağlayacak. Hesabı açmanın şartı ilk kez konut sahibi olmak

Konut Kredilerine Devlet'ten Destek!!!
15 Eylül 2016 Perşembe 12:13

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, Konut Hesabı'nın ilk kez ev sahibi olacak Türk vatandaşlarına sağlayacağı en büyük avantajın "devlet katkılı" bir birikim modeli olması olduğunu söyledi. Devletin birikimlerin yüzde 20'sine varan oranlarda, hak sahibine nakdi bir destek sağladığını belirten Sezen, "Biz de İş Bankası olarak Konut Hesabı'na avantajlı mevduat faiz oranı uyguluyoruz. Öte yandan, devlet katkısına hak kazanacak olan katılımcılara satın alacakları konutun değerinin yüzde 75'ine kadar avantajlı faiz oranları ile kredi kullanma imkanı sağlayacağız" dedi.

Sezen, hesabın doğrudan konut kredisi almak yerine sağlayacağı maliyet ve ücret farkları konusunda şu yanıtı verdi:

"Konut hesabı esas itibarıyla, katılımcıların birikim yapmasını teşvik eden bir vadeli mevduat hesabı. Dolayısıyla konut hesabının; konut alımı için birikim yapmaya istekli olanlara herhangi bir maliyeti veya ücreti bulunmuyor. Bilakis, öngörülen şartların sağlanması halinde, devlet tarafından ilave destek sağlanıyor. Devlet katkısına hak kazanacak Konut Hesabı sahiplerine, Konut Hesabı'na özgü mevduat hesaplarında olduğu gibi konut kredisi faizlerinde de avantaj sağlanacak."

Konut Hesabı'nı bireylerin hizmetine sunduklarını belirten Garanti Bankası Genel Müdür Vekili Onur Genç, "Konut Hesabı ile birikim yapanlar, hem yüzde 20'ye varan devlet katkısından yararlanacaklar hem de Garanti'den birikimlerinin 3 katına kadar konut kredisi kullanabilecekler" dedi.

Genç'in verdiği bilgiye göre yönetmelik gereği; aylık ya da 3 aylık ödeme yapılabilen Konut Hesabı için, hesaba her ay yatırılacak birikim tutarı en az 250, en çok 2.500 TL olabilecek. 7 Nisan 2015 itibarıyla kendi adına kayıtlı konutu olmayan ve en az 36 ay düzenli birikim yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için devlet katkısı tutarı, birikimin yüzde 20'sini ve azami 15.000 TL'yi geçmeyecek. Konut Hesabı'nda 36 ile 47 ay arasında birikim yapanlar yüzde 15 veya 13.000 TL, 48 ile 59 ay arasında birikim yapanlar yüzde 18 veya 14.000 TL, 60 ay ve üzeri birikim yapanlar ise toplam tutarın % 20'si veya 15.000 TL devlet katkısından faydalanabilecek. Genç, "Müşterilerimizin ei satın almasına yardımcı olacağız. Konut Hesabı'yla tasarrufları Garanti'de güvenceye alınacak müşterilerimiz, 36 ay sonra birikimlerinin 3 katına kadar kredi kullanarak, yeni yuvalarına sahip olabilecekler" dedi.

Yapı Kredi Bireysel Bankacılık ve Kartlı Ödeme Sistemleri Grup Direktörü Serkan Ülgen, "En az 3 yıl boyunca yapılan aylık veya 3 aylık ödemelerle ev sahibi olmak için birikim yapmayı kolaylaştırmayı hedefliyoruz".

Konut Hesabı'nın herhangi bir masrafı bulunmayan, aksine faiz kazandıran bir vadeli mevduat ürünü olduğunu belirten Ülgen, " İsteyen müşterilerimiz, Konut Hesabı'nda biriktirdiği miktarı konut kredisi almak için gereken peşinat olarak kullanıp, biriktirdiğinin 3 katına kadar konut kredisi alma imkanından da yararlanabilecekler" dedi. Ülgen, başvuruya ilişkin şöyle konuştu:

"Hesabı ilk kez konut sahibi olmak isteyen T. C. vatandaşları açabiliyor. Başvuru yapabilmek için herhangi bir yaş sınırlaması yok. Hesaba düzenli ödemelerini gerçekleştirenler, konut sahibi oldukları andan itibaren altı ay içinde devlet katkısı için başvurabiliyor. Konut Hesabı'nda 36 aydan 47 aya kadar en fazla 13 bin TL olmak üzere birikimlerin yüzde 15'i, 48 ila 59 ayda en fazla 14 bin TL olmak üzere birikimlerin yüzde 18'i, 60 ay ve üzeri birikimler için ise en fazla 15 bin TL olmak üzere toplam tutarın yüzde 20'si tutarında devlet katkısından faydalanılabiliyor."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.