FED Faiz Kararını Açıkladı!

Amerikan Merkez Bankası, Eylül ayı toplantısının ardından faizlerde bir değişikliğe gitmediğini açıkladı.Amerikan Merkez Bankası (FED), Eylül ayı Federal Açık Piyasa (FOMC) toplantısının ardından faizlerde bir değişikliğe gitmediğini açıkladı.

FED Faiz Kararını Açıkladı!
21 Eylül 2016 Çarşamba 21:52

20 Eylül Salı günü ABD'nin başkenti Washington'da başlayan Eylül ayı Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) iki gün süren toplantısı sona erdi.

Toplantının ardından yapılan açıklamaya göre, piyasa beklentileri dahilinde bir karar alan FED, yüzde 0,25 ile 0,50 aralığındaki faiz oranlarını sabit tuttu.


FED, geçtiğimiz yıl Aralık ayında 10 yıl aradan sonra yüzde 0-0,25 aralığındaki politika faizlerini 0,25-0,50 aralığına yükseltmişti. 2016 yılı içerisinde de faizlerde birden fazla artış yapması beklenmesine karşın Eylül ayı itibarıyla o hamle henüz gelmiş değil.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Ekonomik görünüme ilişkin kısa vadeli riskler neredeyse dengelendi,” dedi ve “Komite, federal fon faizinin artırılması için durum güçlendiği değerlendirmesinde bulundu, ancak, şu an için, hedeflere doğru süregelen bir ilerleme için daha fazla işaret görmek amacıyla bekleme kararı aldı” şeklinde görüş bildirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.