Zamlı asgari ücret önümüzdeki hafta onaylanabilir

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, bin 1300 liralık asgari ücret için ilk tarihi verdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bin 300 liralık taahhüdü önümüzdeki hafta yerine getireceğini söyleyen Eşitaş, böylece asgari ücret konusunda ilk tarihi vermiş oldu.

Zamlı asgari ücret önümüzdeki hafta onaylanabilir
26 Aralık 2015 Cumartesi 21:01

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, bin 1300 liralık asgari ücret için ilk tarihi verdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bin 300 liralık taahhüdü önümüzdeki hafta  yerine getireceğini söyleyen Eşitaş, böylece asgari ücret konusunda ilk tarihi vermiş oldu.

AK Parti Melikgazi İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda partililere hitap eden Elitaş, son günlerde tartışılan bin 300 liralık asgari ücretin ne kadarı iş verene yük olacak sorusuna da yanıt verdi. Bu konunun taraflar ile görüşüleceğini söyleyen Elitaş, “değerlendirerek bütçede herhangi bir disiplin bozucu hareket olmayacak şekilde yapacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

Türkiye’nin bir marka kısırlığının bulunduğunu belirten Elitaş, küresel ölçekte başlatılan “Turkey Discover  the Potential” iletişim kampanyası ile ilgili de konuştu. Üretilen yerli malı kaliteli ürünlerin markalaşamamasından dolayı hak ettiği fiyata satılamadığını belirten Elitaş, “Bir gömlek Türk markasıyla olduğu takdirde 20 dolar 30 dolar ama bilinen bir marka olduğu takdirde 300 dolar 500 dolara satılma imkanı ortaya çıkıyor. Niye bizim markalarımız olmasın” şeklinde durumu özetledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.