Yerli tavuk 2017’de piyasaya sürülecek! Dışa bağımlılık bitecek

​Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tamamen yerli üretime geçişi sağlayacak olan ilk yerli anaç tavuğun 2017 yılında piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Yerli tavuk 2017’de piyasaya sürülecek! Dışa bağımlılık bitecek
25 Kasım 2016 Cuma 11:55

​Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ilk yerli anaç tavuğun 2017 yılında piyasaya sürüleceğini açıkladı. Bu adımla dışa bağımlı olmaktan tamamen biteceğine vurgu yapan Çelik, “Özel sektörle birlikte sertifikalı tohum temini için 2017 yılında çalışmalar yoğunlaştırılacak. Beyaz ette, etçil anaç tavuk için ana-baba hatlarında dışa bağımlı durumda iken, bu alanda yürüttüğümüz çalışmalarda son safhaya geldik. 2017’de ilk yerli anaç tavuğumuzu piyasaya süreceğiz. Böylece tamamen yerli ve milli üretime geçmiş olacağız” diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bakanlığı’ndaki Bakan Çelik'in sunumuna göre çiftçilere, tarıma destek verilmeye devam edecek. 2017 yılında çiftçilere 12.8 milyar Türk Lirası tarımsal desteğin verileceğini hatırlatan Çelik,  “2003-2016 döneminde 20.7 milyar TL’si hayvancılık desteği olmak üzere, çiftçilerimize, üreticilerimize verdiğimiz nakit hibe destek miktarı 90 milyar TL’ye ulaşmıştır” ifadesinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.