Yeni Yatırımlar Hangi İlleri Kimleri Etkileyecek!

Başbakan Yıldırım :   Doğuda 5 cazibe merkezi hangi illerin merkezinde oluşturuluyor? Hangi illerde fabrika kurulacak? Diyarbakır için hangi yatırımlar yapılacak? Terörden zarar gören şehirler yenileniyor mu?  sorularını  yatırım destek paketiyle yanıtlıyor...

Yeni Yatırımlar Hangi İlleri Kimleri Etkileyecek!
04 Eylül 2016 Pazar 15:42


          Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi yatırım planlarının tanıtım toplantısında yatırım destek paketini açıklıyor. Pakete göre: 8 ilin herbirine 10 fabrika kurulacak. Arsa bina makina teminat desteği devlet tarafından verilecek. Cazibe merkezi illerde fuarlar kurulacak. Bu cazibe merkezlerinde üretilecek ürünlerin satılması devlet garantisinde olacak.
        Başbakan Yıldırım :''22 kenti kalkındıracak projeler bugün start alıyor.Kapsamlı bir yatırım destek hamlesi başlatılıyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kapsamlı bir destek yatırım haritası hayata geçiriyoruz. 22 ilimize yatırım yapmak isteyen işadamları, esnaf, çiftçi, genç ve kadınlarımıza önemli haberlerimiz var'' diyerek açıklamalarına devam ediyor....

Cazibe Merkezlerin'de 10 Milyarlık Yatırım
         Yatırımlar için cazibe merkezi haline getirecek adımları atıyoruz. Terörden zarar gören 7 merkez için 10 milyarlık yatırım yapıyoruz. Sadece Diyarbakır Sur için 1.9 milyarlık yatırım yapıyoruz. Şırnak, Cizre, Silopi için 7,5 milyarlık yatırım yapacağız. Hendek siyasetinde vatandaşı devlete karşı isyana çağıran kanlı PKK terör örgütünün bu çağrısına kulak vermeyen bütün vatandaşlarımızı gönülden kutluyorum. Yapacağımız her iş plan ve projelere uygun yapılacak. Nerede; Sur'da. Bunun aksini söyleyenler yapılanları engellemek istiyorlar. Toplu konut, çok katlı binalar Sur'da yapılmayacak. Sur'un tarihi dokusunu gözümüz gibi koruyacağız. Diyarbakır'ın en güzel tarihi, kültürel mirasıdır. Sur'un 6 mahallesini bu alçak PKK terör örgütü tarumar ettiler.
       Sur'da 2017 sonunda evi, işyeri zarar gören vatandaşların mağduriyeti bitecek. 1 ay sonra Cizre'de 2 bin 500 konutun inşaatları yükselecek. 2 ay içinde Yüksekova'da 1.500 konut başlayacak. Gazi ve Melik Ahmet Caddeleri'ndeki bütün dükkanlar yenilenecek. Sur'da yerlerden başlayarak bütün evlerin tarihi dokusuna uygun yenidren yapacağız. Hz. Süleyman Cami'yi yenileyeceğiz. Dünyaca ünlü biz sanat müzesi yapacağız. Celal Güzelses adına müzik evi yapacağız, gençlik ve kadın merkezleri yapacağız.

36 BİN KONUT YAPILACAK!
Diyarbakır'da Yıldırım'ın katılımıyla TOKİ tarafından hayata geçirilecek 2 bin 600 konutun temel atma töreni gerçekleştirilecek. Konutların 1 yıl içinde teslim edilmesi planlanıyor. Bunun sebebi ise Sur ilçesinde evlerini terkedenlerin bir an önce konutlarına yerleştirilmesi.
 
Terörden Zarar Gören Şehir ve İlçelerimizi Yenilenecek Zararlar Ödenecek! 
Sur, İdil, Cizre, Hakkari Yüksekova, Mardin Nusaybin ilçelerini konut, hastane, ibadethane, sosyal tesisleriyle tekrar ayağa kaldıracağız. Sur'u diğer yerlerdeki gibi tarihi dokuya sahip çıkarak inşa edeceğiz. Hz. Süleyman Cami etrafını restore ediyoruz. Toplam 7 bölgede, 36 bin küsür konut yaparak, hak sahiplerine teslim edeceğiz. Konut sahipleri bu sürede kirada olacak. Kiralarını da biz ödeyeceğiz. Bu şehir ve ilçelerin imarları için Diyarbakır'a 1.9 milyar lira, Şınark'a 3,5 milyar lira, Hakkari'ye 2,5 milyar lira, Mardin'e 1.8 milyar lira kaynak ayırdık. Toplam 10 katrilyon lira para harcayacağız.
      Vatandaşlarımızın zararlarını ödüyoruz, eşya kayıplarına karşı 255 milyon liralık ödeme yapacağız. Batman'da 15 bin, Diyarbakır'da 33 bin, Malatya'da 25 bin seyirci kapasiteli toplam 3 tane stadyum yapıyoruz. Bunlar için 214 milyon lira harcanıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da toplam 23 ilde toplam konut sayısı 67 bin olacak. Ayrıca 15 hastane yapıyoruz. Toplam yatak kapasitesi 1640 olacak. 51 yeni karakol yapılacak. 690 milyon bunlar için bütçe görüyoruz.

Aile Destek Programından 10bin Yardım!
       2016-2017 yıllarında kullanılmak üzere 202 milyon liralık bütçe ayırdık. Çocuklara 6 bin aileye verdiğimiz yardım kapsamını 10 bine çıkarıyoruz. Aile destek merkezi yapıyoruz. Personel sayımızı da artırıyoruz. Amacımız vatandaşlarımıza kaliteli yeterli hizmeti getirmek. 500 yeni aile destek görevlisi ataması yapacağız. Kadınlarımıza yönelik 186 adet meslek edinme merkezi açıyoruz. Bunlar için 125 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Sosyal hizmetler için 393 milyon liralık bütçe öngörüyoruz. Benim hoşuma giden kelime yatırımdır. Teröre karşı yatırıma devam etmektir. Teröre karşı cevap ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmaktır.

Yılda  80 Fabrika Kurulacak 40 Bin İstihdam Sağlanacak!
        23 ilimizde cazibe merkezleri oluşturuyoruz. Cazibe merkezlerimizi 5 ana kümeye ayırdık. Örneğin; Ardahan , Kars  , Ağrı , Iğdır merkezli oluyor. Bu yatırımcılarımıza neler getiriyoruz? Yatırım yerini bedava veriyoruz. Herkese yapacağı işe göre yer verdiğimiz gibi, ihtiyacı olan fabrikayı da devlet yapıp teslim edecek. Sabit yatırım için para harcamayacak. Her yıl bu 23 il içinde 8 ilde herbirinde 10 tane fabrika kuracağız. Bu da senede 80 fabrika demektir. 200 ila 800 kişi civarında bir istihdam olacak. Bu da ortalama 40 bin istihdam anlamına geliyor. Buranın en büyük sorunu işsizlik. Buraya yatırım yapmak isteyen yok mu var. Terör var diyorlar. Adam malından canından korkuyor gelmiyor. Öncelikli işimiz terörü ortadan kaldırmak. Bu projeler diğer türlü gecikir. 
 
Makina İçin Sıfır Faizli Kredi 

Makina İçin Sıfır Faizli Kredi veriyoruz.Al makinayı da kardeşim diyerek faiz yok parayı veriyoruz. Teminat desteğini de kredi garanti fonundan karşılayacağız. Yeter ki yatırımcı gelsin üretim yapsın iş versin aş versin bölge de Türkiye de zenginlesin hedefimiz bu. Bu destekler 2027 yılına kadar (işletme kredisi desteği) 10 yıl devam edecek. 1 yıl ödemesiz, 4 yıl vadeli, 5 yıl 5 yıl şeklinde olacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya üretim tesislerini taşımak isteyenlere de destek veriyoruz. Çağrı merkezleri için de 20 ila 25 bin civarında istihdam yaratılacak ve gençlerimiz çok güzel ortamlarda iş bulacaklar. Anahtar teslim binalar yapılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Devlet daha ne yapsın.