Volkswagen Davalar ile Karşı Karşıya Kalmaya Başladı

Araçların emisyon değerlerinde oynadığı tespit edilen Volkswagen dünya üzerinde ki firma güvenini taban seviyelere düşürmesinin ardından Alman devine karşı ilk tüketici davasını Almanya açtı.

Volkswagen Davalar ile Karşı Karşıya Kalmaya Başladı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Araçların emisyon değerlerinde oynadığı tespit edilen Volkwagen dünya üzerinde ki firma güvenini taban seviyelere düşürmesinin ardından Alman devine karşı ilk tüketici davasını Almanya açtı.

Çevreye karşı duyarlı olduğu söylendiği için Blue-Motion teknolojisine sahip bir araç aldığını belirten Alman bir kadın, Volkswagen’e dava açtı. Braunschweig Eyaletindeki mahkemede açılan davada kadın kendini kandırılmış hissettiğini söyleyerek aracı geri vermek istediğini belirtti.

Müvekkili adına açıklama yapan avukat Volkswagen’in araç üzeirnde yapacağı değişikliklerin beklentileri karşılamayacağını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde de Volkswagen’e karşı Baden-Wirttemberg’den bir yatırımcı V poliçeis aldığını belirten yatırımcı skandal nedeni ile düşen hisse senetlerini geri iade etmek istediğini açıkladı. Volkswagen’in bu davalardan nasıl çıkacağı ileride açılacak davalara ışık tutacak.                                                                                                                 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.