Vatandaşlara müjde! Sebze ve meyve fiyatlarında sistem değişiyor

Sebze ve meyve fiyatlarındaki artıştan rahatsız olan vatandaşlar için devlet yeni bir çalışma başlattı. Sistem sayesinde vatandaşlar ürünün tarladan çıkış fiyatını ve satış fiyatını görebilecekler.

Vatandaşlara müjde! Sebze ve meyve fiyatlarında sistem değişiyor
20 Ocak 2017 Cuma 11:45

Vatandaşlar üreticiden tüketiciye gelene kadar sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan artıştan şikayetçi olması üzerine hükümet yeni çalışma başlattı. Bu çalışmayla hükümet yeni sisteme geçmeyi amaçlıyor.

Hükümetin yaptığı çalışmayla ürünler daha dikilmeden çiftçiye para vererek satın alan ve ürünün fiyatını belirleyen aracıların sistemden el çektirmeyi planlıyor.

Finansman açığı ise tarım birlik ve kooperatifleri aracılığıyla karşılanacak. Sistem sayesinde vatandaşlar sebze ve meyve fiyatlarındaki yüksek artıştan kurtulurken çiftçiye sunulan kredi imkanları da sonuna kadar açılmış olacak.  Ayrıca hasat, nakliye ve paketleme uygulamaları sona erecek.

Hayata geçirilecek olan bazı teşvik mekanizmalarla tüketicinin aldığı ürünlerin tarladan çıkış ve satış fiyatını görme imkanı da sağlanmış olacak. 


Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.