Türkiye Varlık Fonu'na o şirketlerin hisseleri de devredildi

Türkiye Varlık Fonu'na yeni şirket hisselerinin devri yapıldı. Özelleştirme Yüksek Kurulu ve Bakanlar Kurulu'nun aldığı karara göre Türk Hava Yolları (THY), Türkiye Halkbankası ve Türk Telekom'un bazı hisseleri Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

Türkiye Varlık Fonu'na o şirketlerin hisseleri de devredildi
06 Şubat 2017 Pazartesi 10:18

Türkiye Varlık Fonu'na devri yapılan şirket hisselerine yenileri eklendi. Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından özelleştirme kapsam ve programında yer alan Türk Hava Yolları A.O.nun % 49,12 ve Türkiye Halkbankası A.Ş.nin % 51,11 oranındaki hisseleri gerekli izinler alınarak  Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

Varlık Fonu'na devri yapılan şirket hisseleri özelleştirme kapsam ve programından çıkartıldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığının konu ile ilgili kararı KAP'a iletildi.

Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararda ise Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketinin Hazine Müsteşarlığına ait %6,68 (B Grubu %4,999660429, D Grubu %1,680339571) oranındaki hisseler Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 19.08.2016 tarih ve 6741 sayılı Kanun uyarınca Türkiye Varlık Fonu'na devredildi. Hazine'nin konu ile ilgili kararı KAP'a iletildi.

Dün Ziraat Bankası, PTT, BOTAŞ, BİST, TÜRKSAT, ETİ Maden, Çaykur ve Borsa İstanbul'un devri Bakanlar Kurulu'nun kararı ile Türkiye Varlık Fonu'na devredilmişti. 


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.