Türkiye Kamu-Sen'den emekliye promosyon açıklaması

Türkiye Kamu-Sen'in resmi internet sitesinde emeklilik promosyonu hakkında yazılı açıklama yaptı. Türkiye Kamu-Sen açıklamasında bankalardan sonuç alınamaması durumunda "12 milyon emekli, gücünü sandıkta göstermeye kararlıdır." ifadesinde bulundu.

Türkiye Kamu-Sen'den emekliye promosyon açıklaması
27 Eylül 2016 Salı 15:19

Türkiye Kamu-Sen'in resmi internet sitesinde Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Nalan Akçan ve Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir imzalı 'Bilek güreşini emekli kaybetmesin' başlığı ile açıklama yapıldı. Türkiye Kamu-Sen açıklamasında emeklilik promosyonu hakkında Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklamasının hayal kırıklığı yarattığı ve bankalarla bir sonuç alınamaması takdirde 12 milyon emeklinin cevabını sandıkta vereceğini vurguladı.

Türkiye Kamu-Sen'in emeklilik promosyonu açıklaması:

“ 'Acele edersek, bankacıların verdiğini kabul ederiz, emeklilerimizin beklentilerini karşılayamayız. Bir bilek güreşidir, devam ediyor. İnşallah bilek güreşini Sayın Başbakanımıza teslim edeceğiz, o bileği olması gereken şekilde bükecektir. Herhalde bu yılsonuna kadar emeklimizin banka promosyonunu sonuçlandırırız.'  diyen Sayın Bakan Müezzinoğlu’nun  Emeklilere promosyon taahhütlerinin olmadığını, aksine bankaların maaş ödeme karşılığında, emekliden komisyon ücreti dahi alabileceğini söylemesi, emeklileri hayal kırıklığına uğrattı. Bu gidişle yakında bankalar maaş ödemelerinden masraf da alacak.

Maaş promosyonunu bankalar hediye vererek başlatmışlardır. Çalışanlar ve Milletvekilleri promosyon almaktadırlar.

Emekliler için kurulmuş olan S.G.K ‘ nın çalışanları promosyon almaktadırlar. Ancak emeklilere promosyon alınması için gayret göstermiyorlar.
Daha önceki Sosyal Güvenlik Bakanları da Emeklilere promosyonla ilgilenmiş olup bu konuda çalışmaların olduğunu, bankalarla görüşmelerin olduğunu defalarca söylemişlerdir.

Biz emeklilerde biliyoruz, Maliye Bakanlığı bütçesinde promosyon adı altında bir ödenek yok.

Ancak 12 milyon emekliyi temsil eden S.G.K  ve bunun bağlı olduğu Bakanlığın, bizim adımıza güçlü bir şekilde bankalarla görüşmeler yaparak bu konuyu sonuçlandırmasıdır.

Hükümetimiz 12 milyon emeklinin gücünü arkasına alarak bankalarla promosyon pazarlığını yürütmeli ve herkesi memnun edecek bir anlaşmaya imza atmalıdır.

Aksi halde 12 milyon emekli, gücünü sandıkta göstermeye kararlıdır. "

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ramazan - 8 yıl önce
Vermezler. ..tadi tuzu da kalmadı artik
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Artık şu işe olumlu bir nokta koymak lazım.
Avatar
Cambaz mustafa - 8 yıl önce
Helalosun emekliler cemiyetine emekliler olmasa ak parti olamaz akp bunu iyi bilmeli