Türkiye'de Rusların vizesiz kalma süresi uzatıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusların Türkiye'de vizesiz kalma süresi ile ilgili alınan önemli bir kararı açıkladı. Çavuşoğlu, vizesiz kalma süresinin uzatıldığını duyurdu.

Türkiye'de Rusların vizesiz kalma süresi uzatıldı
24 Nisan 2017 Pazartesi 13:13

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'dan önemli açıklamalarda bulundu. Alanya'daki bir restoranda  Uluslararası Rus Derneği, medya yöneticileri ve 24 ülkeden gelen Rus gazetecilerle bir araya gelen Çavuşoğlu, "Bizim bugün Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramımız. TBMM'nin kuruluşunun 97. yıl dönümü. Bizde çocuklara armağan edildi. Birkaç gündür Avrupa'nın ve dünyanın farklı yerlerinden çocuklar bu bayramı kutlamak için Türkiye'de bulunuyorlar. Ben de Dışişleri Bakanlığımızı bir çocuğumuza bırakıp geldim. Önemli bir gün de Miraç Kandilimiz. Dini ve milli bakımdan önemli bir günde sizlerle beraberiz." dedi.

Rusya için pasaportsuz geçiş için çalışma yaptıklarını belirten Çavuşoğlu, "Rusların Türkiye'deki vizesiz kalma süresini 60 günden 90 güne çıkarıyoruz. 18 yaşına gelen bazı gençlere de vatandaşlık vereceğiz, Antalya'da ve Alanya'da beş, altı gence vatandaşlık vereceğiz." ifadesinde bulundu.

Sadece Ruslar için çalışmaları yapılmadığının altını çizen Çavuşoğlu, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına, akraba topluluklarına yönelik de çalışmalar yaptıklarını da belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.