TÜİK, tüketici güven endeksini açıkladı

TÜİK, Tüketici Eğilim Anketi'nin sonuçlarını açıkladı. Anketin sonuçlarına göre yapılan hesaplamalarda tüketici güven endeksi azaldı.

TÜİK, tüketici güven endeksini açıkladı
20 Şubat 2017 Pazartesi 11:09

​Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), merkez bankası ile beraber yürüttüğü anketin sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarına göre türkiye güven endeksinde düşüş oldu.

Şubatta geçen aya göre tüketici güven endeksi 1,8 azalış gösterdi. Ocak'ta 66,9 olan tüketici güven endeksi şubat ayında 65,7'ye düştü. Anket sonuçlarıyla hesaplanan bir diğer endekste hanenin maddi durum beklentisi endeksi oldu. Bu endeks şubattan geçen aya göre yüzde 2,2 azalarak 85,9'a geriledi. Endeksteki azalış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranındaki düşüş nedeniyle meydana geldi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.